Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Nemci premárnili dvojgólový náskok, Anglicko parádne otočilo

Anglický hráč Eric Dier (tretí zľava) oslavuje so spoluhráčmi tretí gól do bránky Nemecka v prípravnom futbalovom zápase Nemecko - Anglicko v Berlíne 26. marca 2016. Foto: TASR/AP

Tridsaťsedem osôb skončilo v policajnej cele v súvislosti s výtržnosťami, ktoré sprevádzali stretnutie futbalových reprezentácií Nemecka a Anglicka v Berlíne.

Berlín 27. marca (TASR) - V sobotňajšom šlágri asociačného programu úradujúci majstri sveta Nemci prehajdákali dvojgólový náskok a na Olympijskom štadióne v Berlíne prehrali s futbalistami Anglicka 2:3. Pre "Albión" to bol prvý triumf nad veľkým rivalom od roku 2008, "Nationalelf" prehrali po dvojgólovom vedení prvýkrát za posledných 21 rokov.



Domáci sa ujali vedenia krátko pred koncom prvého polčasu zásluhou Toniho Kroosa a v 57. minúte zvýšil na 2:0 Mario Gomez. Angličania však nezložil zbrane a dokázali zápas proti svetovým šampiónom otočiť. K obratu zavelil v 61. minúte najlepší strelec Premier League Harry Kane, po ňom sa parádnou pätičkou blysol druhý najlepší kanonier PL Jamie Vardy a víťazný gól hostí strelil v nadstavenom čase Eric Dier. Presadil sa po rohovom kope prudkou a presnou hlavičkou.

Dvadsaťdeväťročný útočník Leicestru Vardy nastúpil v 71. minúte a prvý reprezentačný gól v kariére strelil už o tri neskôr. Vypýtal si tak miestenku na tohtoročné EURO. "Snažil som sa pomôcť tímu, čo sa mi podarilo a nakoniec sme vyhrali zápas. Pri góle som sa snažil byť vpredu na prvej tyčke, nabehol som si na center, dal pätičku a našťastie to išlo do siete," povedal Vardy.

Anglický futbalista Jamie Vardy sa teší po strelení gólu do brány Nemecka v priateľskom zápase v Berlíne 26.marca 2016.
Foto: TASR/AP
Veľkú radosť po víťazstve nemali len anglickí fanúšikovia, ale aj tréner Roy Hodgson. "Bolo to veľmi blízko najlepšieho vystúpenia počas mojej éry. Nemecko nezdoláte len tak každý deň. Cez polčas som si pomyslel, že je veľmi nespravodlivé, že prehrávame 0:1. Náš brankár sa zranil a to ho dosť obmedzilo pri pokuse chytiť Kroosovu strelu. Keď dali na 2:0, bolo to ešte viac nefér. My sme si dokázali vypracovať lepšie šance a nakoniec sme sa dokázali vrátiť do zápasu, streliť tri góly a vyhrať. Všetka česť mojim hráčom, boli fantastickí," povedal Hodgson.

Oveľa menej radosti mal kormidelník majstrov sveta, ktorých už v utorok čaká ďalší ostrosledovaný duel s Talianskom v Mníchove. "Musím povedať, že Angličania si zaslúžili zvíťaziť. Nemali sme kontrolu nad zápasom. Samozrejme, že to štve, keď vyhrávate 2:0 a nakoniec prehráte. Myslím si, že pre môj tím to môže byť dobrá lekcia," povedal Joachim Löw.

Pre Nemecko to bol prvý zápas od novembrového duelu na Stade de France v Paríži s domácim Francúzskom, ktorý poznačili krvavé teroristické útoky. Ďalšie sa odohrali minulý týždeň v Bruseli a preto na bezpečnosť sobotňajšieho stretnutia dohliadalo vyše 1500 policajtov.

Anglicko sa stretne so Slovenskom na tohtoročnom EURO vo Francúzsku. V základnej B-skupine ich dopĺňajú Rusko a Wales.

Zatkli 37 výtržníkov

Policajti hliadkujú pred Olympijským štadiónom pred začiatkom priateľského zápasu Nemecko - Anglicko v Berlíne v sobotu 26. marca 2016.
Foto: TASR/AP
Tridsaťsedem osôb skončilo v policajnej cele v súvislosti s výtržnosťami, ktoré sprevádzali stretnutie futbalových reprezentácií Nemecka a Anglicka v Berlíne.

"Ľahké zranenia utrpeli štyria príslušníci polície," informovala agentúra dpa. Už v piatok večer poškodila asi päťdesiatka výtržníkov zariadenie írskej krčmy v metropole Nemecka. "Väčšina fanúšikov sa správala slušne. Zadržaných sme medzičasom prepustili," povedala hovorkyňa polície.

V Berlíne bolo počas prípravného zápasu pred EURO 2016, ktorý Angličania vyhrali 3:2, v nasadení spolu 1500 príslušníkov polície.

Zostava Anglicka proti Nemecku:

Butland (45.+1 Forster) - Clyne, Smalling, Cahill, Rose - Dier, Henderson - Lallana (71. Barkley), Alli, Welbeck (Vardy) - Kane