Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Nemec Bach oficiálnym kandidátom na post prezidenta MOV

Viceprezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach počas slávnostného zasadnutia Slovenského olympijského výboru 20. decembra 2007 v Bratislave. Archívna foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Bach sa bude uchádzať o post, ktorý ešte stále zastáva Belgičan Jacques Rogge. Ten ale 10. septembra odstúpi po 12 rokoch vo funkcii.

Londýn 9. mája (TASR) - Nemec Thomas Bach je aj oficiálne prvým členom Medzinárodného olympijského výboru (MOV), ktorý ohlásil kandidatúru na post prezidenta riadiaceho orgánu svetového športu. Potvrdila to vo štvrtok agentúra dpa.

Už v stredu informoval agentúru AP anonymný zdroj, podľa ktorého mal viceprezident MOV oznámiť svoju kandidatúru na tlačovej konferencii vo štvrtok. To sa aj stalo vo Frankfurte vo štvrtok krátko popoludní.

Bach sa bude uchádzať o post, ktorý ešte stále zastáva Belgičan Jacques Rogge. Ten ale 10. septembra odstúpi po 12 rokoch vo funkcii. Bach pracuje vo výkonnom výbore MOV od roku 1996. Očakáva sa, že práve tento 58-ročný bývalý šermiar a právnik, by mohol byť najhorúcejším kandidátom na šéfa MOV.