Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Šport

Nemeckí rozhodcovia zatiaľ neabsolvovali testy na koronavírus

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

V prípade pozitívneho testu bude musieť rozhodca ísť do 14-dňovej karantény, informovala agentúra SID.

Kolín 7. mája (TASR) - Futbaloví rozhodcovia v Nemecku zatiaľ neabsolvovali testy na prítomnosť koronavírusu, pritom reštart sezóny "klope na dvere". Po spomalení šírenia pandémie sa prvá a druhá bundesliga opäť rozbehnú v sobotu 16. mája.

V prípade pozitívneho testu bude musieť rozhodca ísť do 14-dňovej domácej karantény, informovala agentúra SID. Vedenie Nemeckej futbalovej ligy (DFL) plánuje testovať arbitrov ráno v deň zápasu, na ktorý ich deleguje rozhodcovská komisia. Testy môžu absolvovať v dejisku stretnutia spolu s ďalšími aktérmi alebo na štadióne, ktorý sa nachádza v blízkosti ich domova.

"Nemecký futbalový zväz (DFB), ktorý za to zodpovedá, nás informoval, že prijme nutné kroky a vykoná všetky potrebné testy. Samozrejme, aj arbitri musia dodržiavať hygienické a bezpečnostné pravidlá, no oni sa pri tréningu nedostávajú do telesného kontaktu," povedal riaditeľ DFL Christian Seifert po štvrtkovej videokonferencii. Dodal, že v kolínskom sídle VAR dôjde k úpravám, aby sa minimalizovalo riziko prenosu infekcie aj medzi videoasistentmi.

V Nemecku evidovali vo štvrtok popoludní celkovo 168.276 prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo 7277 ľudí. Celosvetovo je v 212 krajinách/územiach potvrdených už vyše 3,8 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom, podľahlo mu vyše 265.000 osôb.