Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Šport

Nemecko sa bude zrejme uchádzať o semifinále a finále EURO 2020

Západ slnka osvetľuje futbalový štadión Allianz Arena v Mníchove. Foto: TASR/AP

Záujemcovia majú čas do 11. septembra, aby predložili svojich kandidátov na organizovanie EURO 2020.

Berlín 15. marca (TASR) - Nemecká futbalová asociácia (DFB) sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou uchádzať o organizovanie semifinálových a finálového zápasu majstrovstiev Európy 2020.

Vedenie Európskej futbalovej únie (UEFA) už skôr oznámilo, že šampionát sa bude konať v 13 mestách naprieč celým kontinentom. Dvanásť hostiteľských miest dostane po tri skupinové zápasy a jeden duel vyraďovacej fázy. Trináste mesto by malo zorganizovať semifinále a finále.

"Všetko je stále otvorené. Uvidíme, či sa budeme uchádzať o skupinové zápasy alebo finále," uviedol pre agentúru Reuters prezident DFB Wolfgang Niersbach. "Jedno je však isté. Ak Turecko neuspeje v hlasovaní a nebude organizovať olympijské hry v roku 2020, nebudeme sa uchádzať o finálový zápas EURO."

Turecko bolo totiž hlavným favoritom na usporiadanie celého európskeho šampionátu predtým, ako UEFA predstavila nový model s 13 mestami.

Záujemcovia majú čas do 11. septembra, aby predložili svojich kandidátov na organizovanie EURO 2020. DFB oznámila, že o potenciálnych kandidátoch rozhodne 30. augusta, za najväčšieho favorita je však považovaný Mníchov spolu s Berlínom.