Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Úvodný diel Turné zrušili, druhý pokus v pondelok

Dobrovoľníci čistia od snehu skokanský mostík pred štartom úvodného dielu 63. ročníka Turné štyroch mostíkov v nemeckom Oberstdorfe 28. decembra 2014. Foto: TASR/AP

Súťaž presunuli na pondelok kvôli silnému vetru a hustému sneženiu.

Oberstdorf 28. decembra (TASR) - Úvodné podujatie 63. Turné štyroch mostíkov v skokoch na lyžiach v nemeckom Oberstdorfe zrušili pre pretrvávajúci silný vietor. Na Schattenbergu sa malo skákať od 16.30, no začalo sa až o dve hodiny neskôr. Potom prišlo k ďalším časovým sklzom a svoje pokusy absolvovalo iba 11 skokanov. O 19.15 jury rozhodla, že 1. kolo sa ruší. Nový termín stanovili na pondelok 17.30.

"Ouvertúra Turné v Oberstdorfe je klasikou. Dnes bolo veľmi ťažké usporiadať regulárnu súťaž, pretože fúkal silný vietor a husto snežilo. Nechceli sme riskovať zdravie skokanov, preto padlo rozhodnutie o zrušení pretekov a ich presunutí na pondelok," citovala agentúra dpa slová riaditeľa pretekov FIS Waltera Hofera. Iba v roku 2008 sa stalo, že jedno z podujatí Turné zrušili a museli ho napokon presunúť do iného dejiska. Pre silný vietor sa vtedy nemohlo skákať na innsbruckom Bergiseli a dvakrát sa súťažilo v Bischoshofene, kde tradične vrcholí Turné.