Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Nemecký boxer Huck zdolal Afolabiho a obhájil titul šampióna

Marco Huck Foto: TASR/AP Photo/Michael Sohn

Huck mal po treťom kole krvavý nos a jeho kouč mu hovoril, aby niečo robil, ak si chce udržať opasok šampióna.

Erfurt 6. mája (TASR) - Nemecký boxer Marco Huck obhájil titul šampióna poloťažkej hmotnostnej kategórie verzie WBO, keď na body najtesnejším rozdielom zdolal svojho britského vyzývateľa Olu Afolabiho.

V odvete za duel z roku 2009, keď Huck (34-2-1) zdolal Afolabiho (19-2-4) pri svojej prvej obhajobe titulu, začal lepšie Brit. "Na začiatku som nebol vo svojej koži. Som však bojovník, a tak som zabojoval," povedal srbský rodák Huck, ktorý mal po treťom kole krvavý nos. "Našťastie to napokon stačilo."

Huck mal po treťom kole krvavý nos a jeho kouč mu hovoril, aby "niečo robil", ak si chce udržať opasok šampióna. Obhajca titulu sa postupne spamätal a pred koncom deviateho kola Afolabiho dostal do úzkych. "Musím oceniť Marcov výkon," skonštatoval Afolabi. "Myslel som si, že v šiestom kole je už unavený, ale vydržal celých 12 kôl."

Duel označili za vyrovnaný v pomere 114:114 britský rozhodca Paul Thomas i jeho nemecký kolega Ingo Barrabas. O úspechu obhajcu titulu tak rozhodol Portoričan Nelson Vazquez, ktorý mu prisúdil víťazstvo 115:113.