Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Nemecký pohár sa zrejme nepremenuje na Beckenbauerovu počesť

Na archívnej snímke Franz Beckenbauer. Foto: TASR/AP

Niekdajší obranca bol kapitán majstrov sveta z roku 1974 a majstrov Európy z 1972. Svoju vlasť priviedol z pozície šéftrénera ku svetovému titulu aj na MS 1990 v Taliansku.

Mníchov 15. januára (TASR) - Niekdajší futbalový tréner Berti Vogts navrhol, aby sa Nemecký pohár premenoval na počesť zosnulého Franza Beckenbauera. Podľa prieskumov tamojších médií však s týmto krokom nesúhlasí väčšina obyvateľov. Ikonický hráč zomrel pred týždňom vo veku 78 rokov.

Bývalý tréner Bayernu Mníchov Ottmar Hitzfeld medzitým navrhol, aby sa klubová Allianz Arena premenovala na Franz Beckenbauer Arena. Hitzfeld chcel týmto krokom poukázať na úspechy, ktoré Beckenbauer v klube dosiahol. V piatok sa na štadióne uskutoční spomienková akcia na počesť futbalovej legendy.

Niekdajší obranca bol kapitán majstrov sveta z roku 1974 a majstrov Európy z 1972. Svoju vlasť priviedol z pozície šéftrénera ku svetovému titulu aj na MS 1990 v Taliansku. Beckenbauer bol taktiež dvojnásobný držiteľ Zlatej lopty (1972, 1976) určenej pre najlepšieho hráča sveta, pripomenula agentúra DPA.