Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Nepočujúcich reprezentantov čaká čoskoro Zimná deaflympiáda v Rusku

Nepočujúci reprezentanti Slovenska. Foto: Teraz.sk

Nepočujúci športovci budú Slovensko reprezentovať v Khanty-Mansiysk a Magnitogorsku.

Bratislava 21. marca (Teraz.sk) - Slovenský deaflympijský tím tvorený dvanástimi členmi odchádza v pondelok pod vedením prezidenta Slovenskej federácie nepočujúcich športovcov Miloša Štefeka do dejiska Zimnej deaflympiády v ruskom Khanty-Mansiysk a Magnitogorsku.

Naše zastúpenie

V curlingu bude Slovenskú republiku reprezentovať päťčlenná skupina žien v zložení: Lenka Javorčíková, Alena Horňáčková, Ivana Krištofičová, Veronika Kubrická a Veronika Puškáčová. Táto skupina má za sebou úspech v podobe bronzovej medaily v curlingu, ktorú získali v roku 2007 v Salt Lake City. V alpskom lyžovaní budeme mať dvoch zástupcov: Dávida Pristača a Martina Legutkého ml., ktorý najdlhšie a najúspešnejšie reprezentoval Slovenskú republiku na zimných deaflympiádach: získal jednu zlatú a 2 strieborné medaily.

Veľký záujem

Tohtoročný, v poradí už osemnásty, ročník deaflympiády je špecifický aj tým, že do súťaží je prihlásený najvyšší počet krajín v histórii zimných deaflympiád. Celkovo bude zúčastnených 27 krajín s 344 pretekármi. Curling, bežecké lyžovanie, snowboarding a ľadový hokej sa budú konať v Khanty Mansiysk a zjazdové lyžovanie a slalom prebehnú v Magnitogorsku.