Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Neskúsenosť nám zväzovala ruky, povedal tréner volejbalistiek

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Slovenky čakajú na kvalifikačnom turnaji ešte dva duely, v sobotu sa stretnú s domácimi Taliankami a v nedeľu sa predstavia proti Kosovčankám.

Cavalese 12. apríla (TASR) - Slovenské volejbalistky neuspeli v úvodnom zápase kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy do 18 rokov. V piatkovom stretnutí A-skupiny v talianskom Cavalese podľahli Maďarkám 1:3.

Slovenky čakajú na kvalifikačnom turnaji ešte dva duely, v sobotu sa stretnú s domácimi Taliankami a v nedeľu sa predstavia proti Kosovčankám. Na šampionát postúpia víťazi piatich skupín a štyri najlepšie tímy umiestnené na druhých miestach.



Volejbal-ženy - 2. kolo kvalifikácie ME do 18 rokov


A-skupina:

SLOVENSKO - Maďarsko 1:3 (-21, -12, 17, -17)

Rozhodovali: Kramar-Sandl (Chor.), Jacob (Fr.), 100 divákov.

SR: Zápotoková 13, Libáková 10, Katočová 4, Kovalčíková 13, Komrsková 8, Jurčová 4, liberky Maťová a Daxnerová (Maťjušenková 0, Luberdová 1, Kabinová 0, Barbieriková 0, N. Bíliková 0)

Maďarsko: Pampuchová 10, Telekiová 10, E. Zsombóková 23, Gajdácsová 10, Csereklyeová 8, Feketeová 5, liberky Nagyová a Pusztaiová (A. Zsombóková 0, Szabadosová 0, Pirosová 0, Némethová 1, Kleinová 0)




hlas po zápase /zdroj: svf.sk/:

Peter Adamec, tréner Slovenska: "Rozdiel medzi nami a súperom bol najmä v úspešnosti útoku a množstve chýb pri podaní na našej strane. Pri útoku sme si viackrát pripravili dobrú situáciu, ale nevyužili sme ju. Zároveň sme viackrát pochybili pri situáciách, kde mal súper problémy. Súper zároveň rýchlejšie reagoval na zmeny v taktike, my sme tieto zmeny realizovali na ihrisku až po dlhšej dobe, niekedy vôbec. Aj napriek všetkým problémom dievčatá bojovali, ale viackrát nám tlak, dôležitosť zápasu a v niektorých momentoch neskúsenosť zväzovali ruky."



ďalší výsledok A-skupiny:

Taliansko - Kosovo 3:0 (8, 20, 10)