Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nestor je prvým tenistom s tisíckou deblových výhier na okruhu ATP

Daniel Nestor Foto: TASR/AP

Skúsený deblový špecialista pokoril jubilejnú hranicu pondelkovým triumfom na turnaji v Sydney, kde štartuje po boku Brazílčana Marcela Mela.

Sydney 11. januára (TASR) - Kanaďan Daniel Nestor ako prvý tenista v histórii vyhral na okruhu ATP tisíc zápasov vo štvorhre. Skúsený deblový špecialista pokoril jubilejnú hranicu pondelkovým triumfom na turnaji v Sydney, kde štartuje po boku Brazílčana Marcela Mela.

Štyridsaťtriročný Nestor získal počas kariéry celkovo 88. turnajových titulov, z toho osem na grandslamoch. Tisícku výhier pred ním dosiahla len trojica Jimmy Connors (1254), Ivan Lendl (1071) a Roger Federer (1062) - všetci vo dvojhre. "Som súťažný typ, prehry ma vždy posilňovali. Mal som šťastie na super spoluhráčov, bez nich by som toľko zápasov nevyhral. A navyše som perfekcionista, vždy som chcel, aby moja hra bola čo najlepšia," povedal Nestor pre oficiálny web ATP.

Rodák z Belehradu dlho tvoril nerozlúčnú dvojicu s Bahamčanom Markom Knowlesom. Spolu vyhrali 464 duelov a získali 40 titulov, z toho tri grandslamové. "Je skutočne neuveriteľné, čo dosiahol. Mal som to šťastie, že množstvo zápasov sme vyhrali spolu. Má vynikajúcu kariéru aj preto, že sa výborne prispôsobil zmenám v hre a stále má motiváciu aj tam, kde iní už nie. Gratulujem mu," odkázal bývalému spoluhráčovi Knowles.

Obľúbeným partnerom Nestora bol aj Srb Nenad Zimonjič (227 výhier, 27 titulov), s krajanom Sebastienom Lareauom vyhrali okrem piatich podujatí ATP aj olympijský turnaj v Sydney 2000.