Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Neuveriteľné! Mafia sa postarala o vrátenie hodiniek Cavaniho manželke

Hráč SSC Neapol Edinson Cavani Foto: TASR/AP

Mariu Soledad Cavaniovú, manželku futbalové útočníka SSC Neapol Edinsona Cavaniho, prepadli a okradli o hodinky v hodnote 18.000 eur pred kostolom v Neapole.

Neapol 5. augusta (TASR) - Neapolská mafia Camorra sa postarala o vrátenie hodiniek, ktoré ukradli manželke uruguajského futbalového útočníka v službách miestneho SSC Edinsona Cavaniho. Mariu Soledad Cavaniovú prepadli a okradli o hodinky v hodnote 18.000 eur 24. júla pred jedným z tamojších kostolov. Incident vyvolal búrku nevôle, pretože spoluhráč kapitána slovenskej reprezentácie Mareka Hamšíka je medzi fanúšikmi obzvlášť obľúbený.

"Skupiny ultras, ktoré majú blízko k mafii, sa postarali o ich vrátenie. Na základe anonymného telefonátu našla polícia hodinky v pivnici jedného z domov na okraji Neapola," napísal internetový portál welt.de.

Hodinky boli jedným z ukradnutých artiklov aj pri lúpežnom prepadnutí, ktorého obeťou sa stal v decembri roku 2008 slovenský stredopoliar. Ozbrojení muži na skútri zastavili Hamšíkovo auto, rozbili sklo a ohrozovali futbalistu strelnou zbraňou. Hráč, ktorý išiel po tréningu do mesta na nákupy, prišiel o hodinky značky Rolex Daytona v hodnote vyše 26.000 eur, pas, kreditné karty, kľúče od domu i finančnú hotovosť 900 eur. Polícia s pomocou fanúšikov SSC vtedy hodinky slovenskému hráčovi vrátila týždeň pred Vianocami.

V novembri 2011 zažila nepríjemnú situáciu Hamšíkova tehotná priateľka Martina Fraňová, ktorú ozbrojenci zastavili neďaleko mesta a prinútili ju vystúpiť z jej vozidla, s ktorým následne unikli. Polícia neskôr našla opustený automobil so zabudovaným navádzacím zriadením v Caselle a v marci 2012 zatkla osem osôb, ktoré obvinila z prepadnutia, krádeže a nelegálneho vlastníctva zbraní.