Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nevýrazný Real vyhral v Cordobe 2:1, Ronaldo dostal červenú kartu

Hráč Real Madrid Cristiano Ronaldo, 24. januára 2015 Foto: TASR/AP

Napriek nevýraznému výkonu triumfovali futbalisti Realu Madrid v sobotňajšom dueli 20. kola španielskej Primera Division na pôde Cordoby 2:1.

Madrid 24. januára (TASR) - Napriek nevýraznému výkonu triumfovali futbalisti Realu Madrid v sobotňajšom dueli 20. kola španielskej Primera Division na pôde Cordoby 2:1. O rozhodujúci gól sa v 89. minúte z penalty postaral Gareth Bale. V negatívnom svetle sa tentoraz prezentoval topkanonier hostí Cristiano Ronaldo, ktorého frustrácia vyvrcholila sedem minút pred koncom predčasným odchodom "pod sprchy".

Zverencom trénera Carla Ancelottiho patrí naďalej prvá priečka v tabuľke, na rozdiel jediného bodu sa k nim opäť priblížila FC Barcelona. Tá v sobotu potvrdila rolu favorita a FC Elche na jeho pôde nastrieľala šesť gólov. Po dva si pripísali Neymar s Lionelom Messim, jeden presný zásah pridali Gerard Pique a Pedro.

Skóre duelu sa menilo už po úvodných troch minútach. Ramosova ruka v šestnástke neušla pozornosti hlavného rozhodcu a nariadenú penaltu s prehľadom premenil Nabil Ghilas. Hostia vyrovnali v 27. minúte, keď Rodriguezov roh Bale predĺžil až na Benzemu a ten v páde upratal loptu do siete. Herný prejav madridského favorita mal ďaleko od predpokladov vedúceho tímu tabuľky. V druhom polčase ďakoval šťastene, že ho uchránila od gólu z kopačky Andoneho. Sedem minút pred koncom zmarila domáca defenzíva zakončenie Ronaldovi, ktorý reagoval podráždene, Joseho Crespa udrel do tváre a vyslúžil si červenú kartu. Rozhodujúci moment napokon priniesla 89. minúta, v ktorej po ruke brániaceho hráča v pokutovom území premenil jedenástku Bale.

Druhý sobotňajší duel mal jednoznačný priebeh. Hráči domáceho Elche držali s Barcelonou krok len do 35. minúty, keď priamy kop Xaviho umiestnil do siete Pique. Po zmene strán odštartovala gólovú kanonádu premenená penalta Messiho, ktorý následne dvakrát naservíroval loptu do šance Neymarovi a ten nezaváhal. Argentínsky kanonier pridal v závere aj svoj druhý gól v zápase a jeho skóre uzavrel do odkrytej brány v nadstavenom čase Pedro.

Primera Division - 20. kolo:

FC Cordoba - Real Madrid 1:2 (1:1)
Góly: 3. Ghilas (z 11 m) - 27. Benzema, 89. Bale (z 11 m). ČK: 87. Cartabia - 82. Ronaldo

Atletico Madrid - Rayo Vallecano 3:1 (2:1)
Góly: 12. a 22. Griezmann, 56. Manucho (vl.) - 35. Trashorras