Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Newcastle má dopomôcť k záchrane kanonier Pobrežia Slonoviny Doumbia

Seydou Doumbia (vľavo), archívne foto Foto: TASR/AP

Kouč klubu zo severu Anglicka Steve McClaren sa príchodu 28-ročného kanoniera potešil.

Newcastle 1. februára (TASR) - Newcastle United získalo do jarných bojov o záchranu v Premier Leagie cennú posilu. Na hosťovanie prišiel futbalista Pobrežia Slonoviny Seydou Doumbia, ktorý dosiaľ pôsobil v AS Rím. Informovali oficiálne weby oboch klubov

Doumbia bude hrať za "straky" do konca prebiehajúceho ročníka. "Som rád, že som prišiel do Newcastle. Po ceste som plne pripravený do akcie. Vždy bolo mojím snom hrať v Premier League a teraz sa mi to splnilo. Teším sa, pretože chcem pomôcť tímu k víťazstvám," uviedol Doumbia.

Kouč klubu zo severu Anglicka Steve McClaren sa príchodu 28-ročného kanoniera potešil. "Nebolo tajomstvom, že sme potrebovali zvýšiť naše možnosti na tomto poste. Hľadali sme zakončovateľa a som rád, že voľba padľa na Seydoua," dodal.

Tottenham poslal Fazia aj Pritcharda na hosťovania

Anglický futbalový klub Tottenham Hotspur poslal v posledný deň zimného prestupového obdobia na hosťovanie dvoch hráčov. Obranca Federico Fazio sa vrátil do španielskeho tímu FC Sevilla a stredopoliar Alex Pritchard bude hrať za West Bromwich Albion. Informoval oficiálny klubový web.

Fazio si počas svojho pôsobenia na White Hart Line nevybojoval stabilné miesto v základnej zostave a vrátil sa do Sevilly, z ktorej prišiel na Ostrovy v roku 2014. V drese španielskeho víťaza Európskej ligy UEFA strávil dosiaľ sedem rokov.

"Kohúti" uvoľnili na hosťovanie aj stredopoliara Pritcharda, ktorý bude môcť nastúpiť za WBA už v utorňajšom dueli proti AFC Swansea City.

Roberts na 18 mesiacov hráčom Celticu Glasgow

Škótsky futbalový šampión Celtic Glasgow potvrdil hosťovanie Patricka Robertsa z Manchestru City. Osemnásťročný krídelník bude v novom tíme jeden a polroka. Informoval oficiálny web Celticu.

Anglický vicemajster zo City kúpil talentovaného Robertsa v júli minulého roka z Fulhamu, ktorému zaplatil 12 miliónov libier. Hoci si mladík dres Citizens už obliekol, jeho ďalšia kariéra bude pokračovať v Glasgowe.