Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Newcastle s Dúbravkom nestačil na Nottingham, hetrik Wooda

Hráč Nottinghamu Morgan Gibbs-White (vpravo) bojuje o loptu s Lewisom Mileyom z Newcastle vo futbalovom zápase anglickej ligy Premier League Newcastle United - Nottingham Forest v Newcastle 26. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Newcastle zostal v tabuľke priebežne na siedmom mieste. "Straky" prehrali štvrtýkrát z uplynulých piatich ligových stretnutí.

Newcastle 26. decembra (TASR) - Futbalisti Newcastlu United so slovenským brankárom Martinom Dúbravkom podľahli v utorkovom stretnutí 19. kola anglickej Premier League na domácom trávniku Nottinghamu Forest 1:3. O všetky tri góly hostí sa postaral novozélandsky útočník Chris Wood. FC Liverpool zvíťazil na pôde Burnley 2:0 a poskočil na čelo neúplnej tabuľky. Druhý Arsenal, ktorý zaostáva o dva body, však má zápas k dobru. Tretia Aston Villa strácala na lídra tri body, o 21.00 SEČ ju čakal duel v Manchestri s United.

Newcastle sa naďalej trápi a zostal v tabuľke priebežne na siedmom mieste. "Straky" prehrali štvrtýkrát z uplynulých piatich ligových stretnutí, počas neúspešného obdobia podľahli aj v Lige majstrov AC Miláno (1:2) a vypadli vo štvrťfinále Ligového pohára s FC Chelsea (1:1, 2:4 na strely z 11 m). Nottingham zvíťazil prvýkrát pod vedením nového portugalského trénera Nuna Espirita Santa, posunul sa na 16. priečku.

Liverpoolčania po dvoch remízach za sebou nedopustili ďalšiu stratu v boji o titul. Do vedenia sa dostali už v 6. minúte po góle Darwina Nuneza, poistku pridal v 90. minúte Diogo Jota.

Bournemouth si pripísal štvrté víťazstvo v sérii, nepočítajúc nedohratý duel s Lutonom. Poradil si aj s Fulhamom 3:0, slovenský reprezentant Marek Rodák sa do brány londýnskeho klubu nedostal. V dôležitom súboji o záchranu Luton zvíťazil na ihrisku Sheffieldu United 3:2, no naďalej zostáva prvý pod čiarou zostupu s mankom jedného bodu na Everton.

Premier League - 19. kolo:


FC Burnley - FC Liverpool 0:2 (0:1)
Góly: 6. Nunez, 90. Diogo Jota

AFC Bournemouth - FC Fulham 3:0 (1:0)
Góly: 44. Kluivert, 62. Solanke, 90.+3. Sinisterra
/M. Rodák (Fulham) sedel na lavičke náhradníkov/

Sheffield United - Luton Town 2:3 (0:1)
Góly: 61. McBurnie, 69. Ahmedhodžič - 17. Doughty, 77. Robinson (vl.), 81. Slimane (vl.)

Newcastle United - Nottingham Forest 1:3 (1:1)
Góly: 23. Isak (z 11 m) - 45.+1., 53. a 60. Wood
/M. Dúbravka (Newcastle) odchytal celý zápas/