Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Newcastle s Dúbravkom vypadol v štvrťfinále Ligového pohára s Chelsea

Hráč Newcastle Callum Wilson (druhý zľava) oslavuje so spoluhráčmi po tom, ako strelil úvodný gól v štvrťfinále anglického Ligového pohára FC Chelsea - Newcastle United v Londýne 19. decembra 2023. Foto: TASR/AP

"Straky" takmer celé stretnutie viedli, keď sa v 16. minúte presadil Callum Wilson. Až v druhej minúte nadstaveného času druhého polčasu vyrovnal na Stamford Bridge striedajúci Mychajlo Mudryk.

Londýn 20. decembra (TASR) - Futbalisti Newcastlu United nezopakujú finálovú účasť v anglickom Ligovom pohári z minulej sezóny. V utorkovom štvrťfinále vypadli po jedenástkovom rozstrele na pôde FC Chelsea. V riadnom hracom čase sa duel skončil 1:1, rozstrel 4:2 pre Londýnčanov. Celý zápas v drese Newcastlu odchytal slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka.

"Straky" takmer celé stretnutie viedli, keď sa v 16. minúte presadil Callum Wilson. Až v druhej minúte nadstaveného času druhého polčasu vyrovnal na Stamford Bridge striedajúci Mychajlo Mudryk. Predĺženie sa nehralo a z bieleho bodu sa nepomýlil žiaden zo štyroch hráčov Chelsea. Za Newcastle nedostali loptu do siete v druhej sérii Kieran Trippier a vo štvrtej Matt Ritchie.

Do semifinále postúpil aj Fulham, ktorý zvládol rozstrel na ihrisku Evertonu (7:5), keď v riadnom hracom čase sa duel skončil 1:1. Medzi najlepšou štvorkou súťaže je aj Middlesbrough po víťazstve na pôde Port Vale 3:0.