Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Neymar opustil ihrisko v slzách, čaká na výsledky vyšetrení

Brazílčana Neymara odnášajú z ihriska na nosidlách po zranení počas kvalifikačného futbalového zápasu na Majstrovstvá sveta vo futbale 2026 proti Uruguaju na štadióne Centenario v Montevideu v Uruguaji v utorok 17. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Útočníka saudskoarabského Al Hilalu pred zápasom kritizovali fanúšikovia za výkony v kvalifikácii, najmä po prekvapujúcej remíze 1:1 s Venezuelou.

Montevideo 18. októbra (TASR) - Brazílsky futbalista Neymar nedohral pre zranenie kolena zápas kvalifikácie MS 2026 na pôde Uruguaja, kde jeho tím prehral 0:2. Tridsaťjedenročný útočník musel striedať v závere prvého polčasu, ihrisko opustil v slzách a na pojazdných nosidlách.

Neymar v 44. minúte po súboji s Nicolasom de la Cruzom zakopol a spadol na trávnik, držiac sa za ľavé koleno. Hraciu plochu opustil vo veľkých bolestiach, pričom si oboma rukami držal tvár. V zostave ho nahradil Richarlison. Neymara po stretnutí videli, ako odchádza Estadio Centenario v Montevideu o barlách. Podľa tímového lekára Rodriga Lasmara je príliš skoro určiť rozsah a vážnosť zranenia.

"Urobili sme všetky možné vyšetrenia a zopakujeme ich vo štvrtok," uviedol Lasmar podľa AFP. "Tých 24 hodín bude kľúčových, aby sme zistili, ako koleno reaguje, ako bude napuchnuté. Uvidíme, čo ukážu skeny. V pokoji počkajme na výsledky vyšetrení, vyhodnotíme ich a potom vám povieme diagnózu," odkázal novinárom.

Uruguaj v čase zranenia svojej najväčšej hviezdy viedol 1:0. Brazília napokon utrpela prvú prehru po 37 kvalifikačných zápasoch a klesla v tabuľke na tretie miesto. Neymar nedal po stretnutí médiám rozhovory, no vyjadril sa krátko na sociálnej sieti. "Boh vie všetko. Tebe patrí všetka sláva a česť, môj pane. Mám vieru, nech sa deje čokoľvek," napísal na Instagrame.

Útočníka saudskoarabského Al Hilalu pred zápasom kritizovali fanúšikovia za výkony v kvalifikácii, najmä po prekvapujúcej remíze 1:1 s Venezuelou. Iba nedávno sa pritom vrátil do súťažného diania po zranení pravého členka, ktoré ho predtým vyradilo na pol roka.