Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Neymar po historickom prestupe do PSG: Nešlo mi o peniaze

Na snímke brazílsky útočník Neymar pózuje fotografom s loptou po tlačovej konferencii na štadióne Paris Saint-Germain (PSG) v Paríži 4. augusta 2017. Foto: TASR/AP

Neymar sa svojou voľbou vzoprel otcovi, chce vyhrať Ligu majstrov aj Zlatú loptu.

Paríž 4. augusta (TASR) - Brazílsky futbalový útočník Neymar po prestupe do Parížu Saint-Germain uistil, že mu pri zmene dresu nešlo o peniaze.

"Financie neboli mojim motivačným faktorom," povedal 25-ročný krídelník na piatkovej tlačovej konferencii, ktorá bola prvou po jeho odchode z FC Barcelony. "Ak by mi išlo o peniaze, hral by som za iný tím a v inej krajine. Tlak z toho, že som najdrahším futbalistom v histórii futbalu nepociťujem," dodal.

Prezident PSG Nasser Al-Khelaifi po angažovaní olympijského víťaza povedal: "Môžem potvrdiť, že inde by Neymar dostal viac peňazí ako v našej organizácii. Keď sa pozrieme na jeho hodnotu, úprimne verím, že v konečnom dôsledku na ňom viac zarobíme, ako sme investovali." Tiež uistil, že pravidlo o finančnom Fair play (FPP) bude dodržané. "Nerobte si v tomto smere žiadne starosti," zakončil prvý muž francúzskeho veľkoklubu.

Barcelona nevyplatí Neymarovi bonus vo výške 26 miliónov eur



Futbalový klub FC Barcelona je veľmi nespokojný s odchodom útočníka Neymara do Parížu Saint-Germain. Dvadsaťpäťročnému útočníkovi nevyplatí finančný bonus vo výške 26 miliónov eur, ktorý mu náležal z posledného roku zmluvy. Aj táto suma mala podporiť rozhodnutie Brazílčana pokračovať v Katalánsku až do rok 2021.

Na snímke fanúšikovia futbalového klubu Paris Saint-Germain (PSG) počas príchodu brazílskeho útočníka Neymara na tlačovú konferenciu na štadióne PSG v Paríži 4. augusta 2017.
Foto: TASR/AP


Hovorca Barcelony Josep Vives povedal: "Sme sklamaní z jeho rozhodnutia. Očakávali sme od neho otvorenejšiu a úprimnejšiu komunikáciu."

Neymar prestúpil za 222 miliónov eur do mužstva francúzskeho vicemajstra, v ktorom podpísal kontrakt na päť rokov. Informovala agentúra DPA.

Neymar sa vzoprel otcovi, chce vyhrať Ligu majstrov aj Zlatú loptu



Brazílsky futbalista Neymar túži po trofeji v Lige majstrov i po Zlatej lopte, rád by tak prerušil hegemóniu Christiana Ronalda a Lionela Messiho. V uplynulej sezóne skončil v prestížnej ankete na treťom mieste a v nasledujúcej chce dosiahnuť viac.

Na snímke brazílsky útočník Neymar počas tlačovej konferencie po prestupe z FC Barcelona do Paris Saint-Germain v Paríži 4. augusta 2017.
Foto: TASR/AP


Aj týmto zdôvodnil svoj rekordný prestup za 222 miliónov dolárov z Barcelony do Paríž Saint-Germain a fakt, že neposlúchol svojho otca a agenta v jednej osobe. Neymar senior chcel, aby ostal v Barcelone. "Milujem Barcelonu a Katalánsko, no dosiahol som tam všetko, čo sa dalo a športovec potrebuje nové výzvy. Po druhý raz v živote som odporoval svojmu otcovi. Otec, chápem a rešpektujem tvoj názor, no už som sa rozhodol. Žiadam ťa, aby si ma podporoval, ako si to robil vždy," uviedol 25-ročný futbalista na svojom Instagrame.

Výzvou pre Neymara v novom drese je vyhrať Ligu majstrov. Parížania sa po príchode kararských investorov nikdy nedostali do semifinále, najbližšie mali k nemu v uplynulej sezóne po výhre 4:0 na domácom ihrisku proti dnes už bývalému klubu útočníka z Brazílie. Na Nou Campe sa ale Barcelona postarala o skvelý obrat. Neymar i PSG veria, že ich spojenie vynesie Parížanom vytúžený triumf v LM. "Akceptoval som ponuku PSG, aby som pomohol klubu dosiahnuť na trofeje, v ktoré fanúšikovia dúfajú," dodal.