Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Neymarovi hrozí trest za prestup do Barcelony, sudca uznal obvinenia

Brazílčan Neymar. Foto: TASR/AP

Súd hrozí aj súčasnému prezidentovi Barcelony, ako aj exšéfovi katalánskeho klubu. Zažalovala ich investičná skupina DIS zato, že z prestupu Neymara mala získať 40 % sumy, ale zinkasovala len zlomok.

Madrid 7. novembra (TASR) - Hviezdny brazílsky futbalista Neymar čelí v Španielsku súdnemu procesu po tom, čo sudca akceptoval obvinenia z korupcie za nezrovnalosti týkajúce sa jeho prestupu do FC Barcelona z FC Santos v roku 2013. Verdikt sudcu môže znamenať začiatok procesu proti Neymarovi a jeho otcovi. V pondelok o tom informovala agentúra AP.

Súd hrozí aj súčasnému prezidentovi Barcelony Josepovi Mariovi Bartomeuovi, ako aj bývalému šéfovi katalánskeho klubu Sandrovi Rosellovi. Zažalovala ich brazílska investičná skupina DIS za to, že z prestupu Neymara zo Santosu do Barcelony mala získať 40 percent sumy, ale zinkasovala len zlomok. Časť prestupovej čiastky totiž zainteresovaní údajne zatajili. Po pondelňajšom verdikte Národného súdu má sudca Jose de la Mata a prokurátori 10 dní na to, aby naformulovali svoju žiadosť na začatie procesu.

V júni madridský súd zamietol prípad údajných nezrovnalostí prestupu, keď sudca Jose de la Mata neuznal sťažnosť, ktorú proti Neymarovi, jeho otcovi a FC Barcelona podala DIS. O necelé tri mesiace neskôr však ten istý súd prípad opätovne otvoril. Žaloba sa proti verdiktu odvolala a sudkyňa Angela Murillová rozhodla, že je stále dostatok dôkazov na pokračovanie v prípade.