Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Neymarovi vyšla premiéra na jednotku, bol pri všetkých góloch PSG

Neymar z Paríža St. German sa raduje z gólu v zápase 2. kola najvyššej francúzskej súťaže Guingamp - Paríž St. Germain 13. augusta 2017 v Guingampe. Foto: TASR/AP

Vyhlásili ho za najlepšieho hráča zápasu.

Paríž 14. augusta (TASR) - Brazílsky futbalista Neymar má za sebou úspešný debut v drese Paríža St. Germain. V Zápase 2. kola francúzskej Ligue 1 na pôde Guingampu (3:0) bol pri všetkých troch góloch svojho tímu a vyhlásili ho za najlepšieho hráča zápasu. V 82. minúte si otvoril strelecký účet v drese francúzskeho vicemajstra.

Neymar pôsobil veľmi živo, bez akejkoľvek známky nervozity. "Som veľmi šťastný, že som dostal cenu za najlepšieho hráča, ale hlavné je, že sme vyhrali. Celý tím hral dobre, bol to skvelý zápas," povedal Brazílčan pre TV Canal+. Parížanom veľmi dobre fungovala spolupráca hrotových útočníkov, najmä dvojice Neymar - Edinson Cavani. "Už predtým som vedel, že je to skvelý hráč. Videl som ho hrať proti nám a teraz som s ním. Snažíme sa spoznať, ale je skvelé, že sa nám darilo už v premiére. Ak máte takého hráča vedľa seba, je to jednoduché. Je ľahké hrať aj s hráčmi ako Di Maria, Verratti, Motta, či Daniel Alves. Jednoducho so všetkými, ktorí sú v tíme," dodal Cavani.



Prvý gól stretnutia si dali domáci sami, no predchádzal tomu pas od Neymara, ktorý zachytil obranca Guingampu Ikoko, vzápätí však Brazílčan na neho vytvoril tlak a mierne dezorientovaný Ikoko poslal loptu nechytateľne za chrbát vlastného brankára. Pri druhom góle poslal najdrahší hráč planéty skvele načasovaný pas Cavanimu. Gólovú spoluprácu si v obrátenom garde obaja zopakovali v 82. minúte, Uruguajský útočník sa pohral na ľavej strane pokutového územia s domácim obrancom a Neymarovi už iba stačilo nastaviť nohu.

"Som veľmi spokojný. Vedel som, že bude veľmi ťažké odísť z Barcelony, ale som veľmi rád, že som tu. Ľudia si myslia, že keď opustíte Barcelonu, stratíte chuť, ale u mňa je to presne naopak. Som živší ako inokedy, hrám s chuťou. Iba krajina, mesto a tím je iný, ale futbal je rovnaký," dodal Neymar po svojej vydarenej premiére. Po prvý raz sa predstaví pred domácimi fanúšikmi v nedeľu 20. augusta, keď PSG hostí FC Toulouse.