Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

NHL: Anaheim otočil zápas s Nashvillom a vyrovnal sériu

Gólová radosť hráčov Anaheim Ducks, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Výrazný podiel na víťazstve domáceho tímu mal kapitán Ryan Getzlaf, autor troch asistencií.

Anaheim 15. mája (TASR) - Hokejisti Anaheimu zdolali v noci na pondelok v druhom zápase finále play off Západnej konferencie NHL na domácom ľade Nashville 5:3 a vyrovnali stav série na 1:1. Ducks dokázali zmazať dvojgólový deficit a v 38. minúte ich za stavu 3:3 poslal do vedenia Nick Ritchie. V samom závere spečatil triumf "káčerov" Antoine Vermette gólom do prázdnej bránky. Výrazný podiel na víťazstve domáceho tímu mal kapitán Ryan Getzlaf, autor troch asistencií. Séria sa presúva do Nashvillu, tretí zápas je na programe v noci na stredu (2.00 SELČ).

Hostia z Nashvillu využili momentum z prvého zápasu, ktorý vyhrali po predĺžení, a v úvode druhého súboja zaskočili domácich aktivitou. Po deviatich minútach hry viedli 2:0, keď sa presadili Ryan Johansen a James Neal. Dôležitým momentom pre Anaheim bol kontaktný gól Samiho Vatanena v závere prvej tretiny, ktorý ukončil sériu 21 nevyužitých presilových hier v podaní Ducks. Na presný zásah fínskeho obrancu nadviazal v úvode druhej časti Jacob Silfverberg a začínalo sa odznova. V 28. minúte išli do vedenia opäť hostia, keď skóroval Filip Forsberg, ale od toho momentu strieľali góly už len Kalifornčania. V polovici zápasu svojím prvým play off gólom v profiligovej kariére vyrovnal Ondřej Kaše a víťazný presný zásah zaznamenal aj s potrebnou dávkou šťastia Ritchie. Jeho pokus spomedzi kruhov sa do bránky odrazil od masky brankára Pekku Rinneho. "Mal som poriadne šťastie, že puk skončil v bránke," komentoval kľúčový moment stretnutia Ritchie, pre ktorého to bolo druhý víťazný gól z predchádzajúcich troch duelov.

Výrazný podiel na triumfe mal aj brankár John Gibson. Z prvých šiestich striel síce dvakrát inkasoval, ale potom kryl 26 z 27 pokusov Predators. "Každý hovorí, že radi víťazíme náročnejšou cestou. Nám je to v podstate jedno, hlavné je, že výhra je doma," hodnotil Gibson.

Koučovi Nashvillu Petrovi Laviolettovi sa nepáčil defenzívny výkon jeho hráčov. "Príliš brankárovi nepomohli. Mali sme byť dôslednejší, rýchlejší pri puku i v rohoch klziska. Zároveň niektoré situácie sme mali riešiť inak," vravel Laviolette.

Druhý zápas finále Západnej konferencie

ANAHEIM DUCKS - NASHVILLE PREDATORS 5:3 (1:2, 3:1, 1:0)
Góly: 19. Vatanen (Getzlaf, Kesler), 21. Silfverberg (Rakell, Fowler), 31. Kaše (Theodore, Manson), 38. Ritchie (Getzlaf, Montour), 60. Vermette (Getzlaf, Fowler) - 5. Johansen (Arvidsson, Josi), 9. Neal (Johansen, Ekholm), 28. Forsberg (Arvidsson). Brankári: Gibson - Rinne, strely na bránku: 27:33, 17.174 divákov.

/stav série: 1:1/