Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

NHL: Anaheim uspel v Nashville a vyrovnal stav finále konferencie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Séria sa teraz vráti do Kalifornie, piaty zápas sa odohrá v noci zo soboty na nedeľu od 1.15 h SELČ.

Nashville 19. mája (TASR) -Hokejisti Anaheimu Ducks uspeli v noci na piatok vo štvrtom stretnutí finále play off Západnej konferencie NHL na ľade Nashvillu Predators 3:2 po predĺžení a stav série hranej na štyri víťazstvá upravili na 2:2 na zápasy.

O osude duelu rozhodol v 11. minúte predĺženia Corey Perry a hostí vďaka jeho gólu nemuselo mrzieť, že inkasovali vyrovnávajúci zásah v poslednej minúte riadneho hracieho času. Po dvoch tretinách mali dvojgólový náskok, ale v treťom dejstve vrátili domácich do súboja P.K. Subban a Filip Forsberg. Perry prekonal Pekku Rinneho v bránke "predátorov" kurióznym spôsobom, keď jeho strelu zápästím z ostrého uhla tečoval Subban. K puku v útočnom pásme sa dostal po nahodení, ktoré neupratala defenzíva Nashvillu.

Kanadský útočník si pripísal štvrtý gól a jedenásty bod v tohtoročnej vyraďovacej časti. "Počas celého play off máme zoznam úloh. Nezáleží kedy, ale musíte naň myslieť, je na ňom aj to, ako sa vyrovnať s nepriazňou. Vedeli sme, že do predĺženia treba vstúpiť rovnako ako do úvodnej tretiny. Zmenili sme priebeh, vypracovali sme si šance a presadili sme sa," povedal Perry pre oficiálny web zámorskej súťaže.

Séria sa teraz vráti do Kalifornie, piaty zápas sa odohrá v noci zo soboty na nedeľu od 1.15 h SELČ.

Štvrtý zápas finále Západnej konferencie:

NASHVILLE PREDATORS - ANAHEIM DUCKS 2:3 pp (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
Góly: 54. Subban (Wilson, Arvidsson), 60. Forsberg (Arvidsson, Neal) - 12. Rakell (Fowler), 31. Ritchie (Thompson, Vatanen), 71. Perry. Brankári: Rinne - Gibson, strely na bránku: 34:37, 17.423 divákov.
/stav série: 2:2/