Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Anaheim vyhral v Edmontone

Na archívnej snímke zľava: Taylor Hall (9) za New Jersey Devils' a Andrej Sekera (2) za Edmonton Oilers'. Foto: TASR/AP

Slovenský obranca Andrej Sekera strávil na ľade v domácom drese 22:21 minút, počas ktorých mal dva strelecké pokusy a rozdal tri bodyčeky.

New York 1. mája (TASR) - Hokejisti Anaheimu Ducks zvíťazili v treťom súboji semifinále Západnej konferencie play off NHL na ľade Edmontonu Oilers 6:3 a znížili stav série na 1:2. Slovenský obranca Andrej Sekera strávil na ľade v domácom drese 22:21 min, počas ktorých mal dva strelecké pokusy a rozdal tri bodyčeky.

Výhodu domáceho prostredia využil Nashville. Predators strelili jeden gól v každej tretine, St. Louis Blues zdolali 3:1 a ujali sa vedenia 2:1 na zápasy.

Edmonton zmazal trojgólové manko, ale napokon ťahal v súboji s Ducks za kratší koniec. Hrdinom "káčerov" bol švédsky útočník Jakob Silfverberg, autor dvoch gólov a jednej asistencie. "Boli sme v zlej pozícii, ale nezažili sme to prvýkrát. Verili sme, že tretíkrát za sebou neprehráme a s tým pocitom sme na zápas nastupovali," povedal zámorským médiám brankár Anaheimu John Gibson, ktorý zaznamenal 24 zásahov. Ducks mali raketový štart. Už v 25. sekunde otvoril skóre Rickard Rakell, ktorý sa po šikovnom striedaní ocitol za Sekerom a Krisom Russellom a premenil svoj sólový nájazd po nahrávke Ryana Getzlafa. Bol to najrýchlejší gól v play off v histórii klubu. V 6. minúte sa presadil Silfverberg a v 12. vyhrávali hostia už 3:0, keď hrúbku Darnella Nursea potrestal kapitán Getzlaf. Bol to jeho 34. gól v play off a už len jeden zásah ho delí od vyrovnania klubového rekordu, ktorý drží Teemu Selänne. Ducks strelili tri góly zo šiestich striel.

Edmonton nakopol šťastný gól Patricka Maroona z poslednej minúty prvej tretiny a v polovici druhej už bolo vyrovnané 3:3. Najskôr sa druhýkrát v play off presadil Anton Slepyšev a o vyrovnávajúci zásah sa po nádhernej akcii postaral Connor McDavid. Len 48 sekúnd po góle kapitána Oilers však prišla ďalšia rana od hostí. Cama Talbota prekonal strelou z uhla svojim prvým gólom v play off v kariére Chris Wagner. "Puk vyletel z rohu a zvláštne zmenil rýchlosť. Bol to zlomový bod zápasu. Vyrovnali sme, boli sme na koni a potom príde takýto gól. Nemal som ho dostať, bola to moja chyba," líčil zámorským médiám Talbot. Triumf Ducks poistili Silfverberg, ktorý je so šiestimi gólmi druhým najlepším strelcom play off, a Ryan Kesler. "Nehrali sme tak dobre, aby sme vyhrali. Treba si uvedomiť, že sme nastúpili proti tímu, ktorý veľmi dlho neprehral tri zápasy za sebou. Ani po dvoch víťazstvách sme si nemysleli, že to bude prechádzka a vyhráme 4:0 na zápasy. Dnes sme videli ako sa hrá proti zúfalému a hladnému súperovi," povedal pre edmontonsun.com tréner "olejárov" Todd McLellan. Do zostavy Ducks sa po zranení vrátil obranca Sami Vatanen. Sekera bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu a tretím v zápase. Za stavu 3:4 mal šancu na vyrovnanie, ale jeho pokus zneškodnil Gibson. Štvrtý duel série je na programe v noci na štvrtok v Edmontone.

Nashville vyhral aj tretí domáci duel v tohtoročnom play off a vedie so St. Louis 2:1 na zápasy. Dva z troch gólov Predators strelili obrancovia, keď skóre otvoril Ryan Ellis a poistku dal v závere Roman Josi. O víťazný zásah sa postaral Cody McLeod. "Ukázali sme charakter po prehre v minulom zápase. Vedeli sme, že to bude náročný zápas. Sme radi, že v sérii opäť vedieme a výhoda je na naše strane," povedal podľa espn.com brankár "predátorov" Pekka Rinne. Blues v závere pri dvojgólovom manku hrali štyri minúty bez brankár a hoci mali šance, gól už nestrelili. "Mali sme dobrý začiatok, ale potom domáci pridali a nemali sme na to odpoveď. Posunuli hru do ďalšieho levelu a my sme sa tam nedostali," povedal kouč Blues Mike Yeo. Nashville prestrieľal hostí v pomere 34:23. Obrancovia Nashvillu sa v tohtoročnom play off postarali už o sedem gólov, najviac z celej NHL. Vyčnieva najmä Ellis, ktorý dal tri góly a bodoval v šiestich dueloch za sebou. Štvrtý zápas série sa hrá v noci na stredu opäť v Nashville.



NHL - play off


3. zápasy semifinále Západnej konferencie

NASHVILLE PREDATORS - ST. LOUIS BLUES 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 11. Ellis (Forsberg, Subban), 23. McLeod (Sissons, Ekholm), 55. Josi (Sissons, Zolnierczyk) - 33. Steen (Pietrangelo, Sobotka). Brankári: Rinne - Allen, strely na bránku: 34:23, 17.220 divákov.

/stav série: 2:1/



EDMONTON OILERS - ANAHEIM DUCKS 3:6 (1:3, 2:1, 0:2)

Góly: 20. Maroon (Russell, Draisaitl), 22. Slepyšev (Desharnais, Russell), 29. McDavid - 1. Rakell (Getzlaf, Montour), 6. Silfverberg (Lindholm), 12. Getzlaf, 30. Wagner (Manson, Theodore), 45. Silfverberg (Manson, Theodore), 51. Kesler (Silfverberg). Brankári: Talbot - Gibson, strely na bránku: 27:28, 18.347 divákov.

/stav série: 2:1/



Slovák v akcii:


Andrej Sekera (Edmonton) 22:21 0 0 0 0 2 0

/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/