Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Arizona poslala kapitána Zápasu hviezd na farmu

John Scott (hore) ešte v drese San Jose Sharks. Foto: TASR/AP

Coyotes poslali Scotta do Springfieldu, aby spravili miesto na súpiske pre obrancu Kevina Connautona.

New York 14. januára (TASR) - Vedenie zámorského hokejového klubu Arizona Coyotes poslalo krídelníka Johna Scotta na farmu do nižšej súťaže AHL. Tridsaťtriročného bitkára, ktorý v 285 zápasov NHL strelil 5 gólov, si fanúšikovia prekvapujúco zvolili za jedného zo štyroch kapitánov v blížiacom sa Zápase hviezd.

Coyotes poslali Scotta do Springfieldu, aby spravili miesto na súpiske pre obrancu Kevina Connautona, ktorého si stiahli z waiver listiny, kam ho umiestnil Columbus Blues Jackets. Tréner Dave Tippett podľa espn.com pravdepodobne Scotta povolá čoskoro späť do NHL, aby mu umožnil nastúpiť 31. januára v exhibičnom Zápase hviezd v Nashville. Ďalšími kapitánmi tímov pre Zápas hviezd sú český veterán v službách Floridy Jaromír Jágr, Patrick Kane z Chicaga a Alexander Ovečkin z Washingtonu.

Tento rok sa bude hrať premiérovo ako miniturnaj štyroch tímov z každej divízie, pričom v čiastkových dueloch nastúpia iba traja hráči na oboch stranách. V exhibícii sa nepredstaví ani jeden slovenský hokejista.