Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Blues nedostali gól 4 zápasy, útočia na rekord NHL

Brankár St. Louis Blues Jake Allen a jeho spoluhráč Colton Parayko sa tešia po výhre 4:0 nad Washingtonom Capitals v zápase zámorskej hokejovej NHL v sobotu 26. marca 2016. Foto: TASR/AP

St. Louis naposledy dostali gól 16. marca v zápase s Edmontom Oilers.

Washington 27. marca (TASR) - Hokejisti St. Louis Blues vylepšili v zámorskej NHL klubový rekord, keď neinkasovali gól už 240 minút a 18 sekúnd. Úspešnú sériu natiahli "Bluesmani" na ľade lídra celej súťaže Washingtonu Capitals, kde vyhrali 4:0 a nedostali gól v štvrtom zápase za sebou.

Kým prvé tri čisté kontá vychytal Brian Elliott, teraz vo washingtonskej aréne Verizon Center zažiaril Jake Allen a chytil všetkých 32 striel Capitals. "Naši brankári sú skvelí, ale tak je to počas celej sezóny," povedal pre nhl.com tréner Ken Hitchcock.

V histórii NHL sa stalo jedenástykrát, že tím neinkasoval v štyroch dueloch za sebou. Blues zaznamenali najlepšiu sériu po viac ako ôsmich rokoch, keď Phoenix Coyotes nedostal od 31. decembra 2003 do 9. januára 2004 gól v piatich stretnutiach v sérii a vytvoril rekord v modernej ére NHL.

St. Louis naposledy dostali gól 16. marca v zápase s Edmontom Oilers. Najbližšie sa predstavia v noci z utorka na stredu doma proti Coloradu Avalanche.