Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

NHL: Blues rozstrieľali Edmonton, Slováci nehrali

Na archívnej snímke sú slovenský hráč Chicaga Richard Pánik (vpravo) a hráč Blues Vladimir Tarasenko (vľavo). Foto: TASR/AP

Blues potiahol k suverénnemu triumfu elitný útok Vladimir Tarasenko, Brayden Schenn a Jaden Schwartz, ktorý sa postaral dokopy o 12 bodov.

New York 22. novembra (TASR) -Hokejisti St. Louis rozstrieľali v noci na stredu v domácom zápase NHL Edmonton 8:3 a upevnili si post lídra Západnej konferencie.

Blues potiahol k suverénnemu triumfu elitný útok Vladimir Tarasenko (2+2), Brayden Schenn (2+2) a Jaden Schwartz (1+3), ktorý sa postaral dokopy o 12 bodov. Schenn bodoval už v ôsmom zápase v rade. "Bluesmani" vyhrali desiaty z uplynulých trinástich stretnutí a vyšvihli sa na čelo celej súťaže. "Keď vidíte, ako bojujú ostatní, nemôžeme byť tí, ktorí to nerobia," povedal pre oficiálny ligový portál Tarasenko a dodal: "Všetci sa snažíme vytvárať dobré pozície pre spoluhráča." Spokojný bol aj tréner St. Louis Mike Yeo: "Je skvelé, že sme strelili tak veľa gólov." Blues ich strelili viac v jednom zápase naposledy 30. marca 2011 v dueli proti Detroitu Red Wings (10:3). Ďalšou pozitívnou správou v domácom tábore bol tohtosezónny debut skúseného obrancu Jaya Bouwmeestera, ktorý sa zotavil po 21-zápasovej pauze spôsobenej zranením členka. Naopak, Oilers sa trápia, utrpeli tretiu prehru po sebe a na západe im patrí až 14. miesto. Kanadský klub stále nemôže počítať s Andrejom Sekerom, slovenský obranca však už po operácii kolena trénuje a do zostavy "olejárov" by sa mohol vrátiť v decembri.

V ďalšom súboji Philadelphia podľahla doma Vancouveru 2:5 a zapísala si piatu prehru v rade. Hrdinom zápasu bol útočník hostí Brock Boeser, ktorý zaznamenal dva presné zásahy. Celkovo ich má na konte v prebiehajúcom ročníku deväť. "Jeho strela je neskutočná," vyhlásil švédsky krídelník Daniel Sedin, ktorý mu na jeden gól prihral. "Letci" inkasovali v dvoch prípadoch pri presilovej hre súpera. "Nemyslím si, že hráme zlý hokej. Ale musíme rozhodne zlepšiť hru v oslabení," povedal pre nhl.com center Philadelphie Sean Couturier.

V Dallase sa z víťazstva tešili domáce "hviezdy". Na triumfe 3:1 nad Montrealom mal veľkú zásluhu brankár Ben Bishop, ktorý zlikvidoval 30 streleckých pokusov súpera. Canadiens však inkasovali v priebehu minúty dva góly a to sa im stalo už po deviaty raz v sezóne. "Neviem, či si mám vziať oddychový čas po tom, keď dostaneme prvý gól. Je to rozhodne vec, ktorú musíme zlepšiť. Ak dostaneme gól, musíme sa zdravo nahnevať a to sa nám v súčasnosti nedarí," posťažoval sa tréner Montrealu Claude Julien, ktorému v zápase chýbal kľúčový obranca Shea Weber. Ten utrpel zranenie v dolnej časti tela v predchádzajúcom dueli, bližšie informácie kouč "Habs" neposkytol. V trojzápasovom nočnom programe nezasiahol do hry ani jeden slovenský hokejista.

Sumáre NHL:
PHILADELPHIA FLYERS – VANCOUVER CANUCKS 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Góly: 8. Provorov (Konecny, Filppula), 50. Voráček (Giroux, Sanheim) – 10. D. Sedin (H. Sedin, Virtanen), 11. Boeser (Pouliot, Edler), 22. Boeser (D. Sedin, H. Sedin), 35. Bärtschi (Eriksson, Vanek), 60. Eriksson (Gagner). Brankári: Neuvirth (35. Elliott) - Markström, strely na bránku: 38:36, 19.278 divákov.

ST. LOUIS BLUES – EDMONTON OILERS 8:3 (2:0, 2:0, 4:3)
Góly: 4. Tarasenko (Schenn), 8. Jaškin (Sundqvist, Bortuzzo), 24. Schwartz (Tarasenko, Schenn), 40. Schenn (Schwartz), 48. Upshall (Thorburn, Brodziak), 53. Tarasenko (Schwartz, Pietrangelo), 55. Schenn (Parayko, Tarasenko), 57. Šťastný (Steen, Parayko) – 47. Lucic (McDavid, Caggiula), 56. Draisaitl (Russell, Nugent-Hopkins), 59. Nurse (Draisaitl, Nugent-Hopkins). Brankári: Allen - Talbot (8. Brossoit), strely na bránku: 40:29, 18.819 divákov.

DALLAS STARS – MONTREAL CANADIENS 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Góly: 39. Shore (Klingberg, Lindell), 40. Spezza (Seguin, Shore), 60. Seguin (Radulov) – 33. Gallagher (Hudon, Morrow). Brankári: Bishop - Lindgren, strely na bránku: 29:30, 18.532 divákov.