Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

NHL: Boston podpísal nováčikovskú zmluvu s Donatom

Na snímke vpravo Ryan Donato. Foto: TASR/Michal Svítok

Dvadsaťjedenročný center zažiaril na uplynulých olympijských hrách, keď v piatich zápasoch strelil rovnaký počet gólov a pridal jednu asistenciu.

Boston 19. marca (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins podpísal dvojročný nováčikovský kontrakt s útočníkom Ryanom Donatom.

Dvadsaťjedenročný americký center zažiaril na uplynulých zimných olympijských hrách, keď v piatich zápasoch v drese USA strelil rovnaký počet gólov a pridal jednu asistenciu. Prebiehajúcu sezónu odštartoval v drese harvardskej univerzity v NCAA a v 29 dueloch zaznamenal 26 gólov a 17 asistencií.

Donato sa môže objaviť v drese Bostonu už v noci na utorok v stretnutí s Columbusom Blue Jackets. "Medvedi" si ho vybrali v 2. kole draftu v roku 2014 z celkového 56. miesta.

"Som nadšený, že môžem oznámiť, že som si dnes splnil celoživotný sen. No na druhej strane mám trochu zmiešané pocity, keďže sa končí moje pôsobenie ako študenta a hráča na Harvarde. Našiel som tu veľa priateľov a mám odtiaľto nádherné spomienky," uviedol pre webstránku univerzity Donato a dodal, že aj napriek odchodu do NHL chce dokončiť svoje štúdium.