Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

NHL: Boyle sa po diagnostikovaní leukémie vrátil na ľad

Brian Boyle Foto: TASRAP

Tridsaťdvaročnému americkému hokejistovi zistili na začiatku tréningového kempu v septembri nezrovnalosti v krvi v porovnaní s predchádzajúcou sezónou.

Newark 24. októbra (TASR) - Útočník Brian Boyle zo zámorského hokejového klubu NHL New Jersey Devils sa vrátil do tréningového procesu po tom, ako mu nedávno diagnostikovali leukémiu.

Tridsaťdvaročnému americkému hokejistovi zistili na začiatku tréningového kempu v septembri nezrovnalosti v krvi v porovnaní s predchádzajúcou sezónou. Rovnaký typ leukémie - CML diagnostikovali v roku 2007 aj útočníkovi Jasonovi Blakeovi, ten dokázal v NHL odohrať ešte ďalších šesť sezón. "Nevedel som, čo môžem očakávať. Bol som vystrašený, nervózny, najhorší možný pocit v živote. Po počiatočnom šoku som začal uvažovať nad životom, manželkou a deťmi. Hokej nebol zrazu prioritou. Ako vám lekár povie, že máte leukémiu, tak vtedy začnete počúvať. Sú to zlé správy, ale vďakabohu, našli to v správnom čase," uviedol Boyle.

Takmer presne po mesiaci sa vrátil útočník "diablov" opäť na ľad, zatiaľ však len do tréningového procesu. "Som šťastný, že som tu. Akonáhle som dostal liečbu pod kontrolu, tak som vedel, že budem späť. Nemyslel som si, že budem preč tak dlho," citovala agentúra AP hráča New Jersey.

Jeho návrat do ostrých zápasov zatiaľ nie je časovo definovaný. "Toto je zatiaľ len prvý krok," dodal Boyle. S klubom podpísal v júli nový dvojročný kontrakt.