Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

NHL: Buffalo predĺžilo o rok zmluvu s brankárom Lehnerom

Brankár Buffala Sabres Robin Lehner (vpravo). Foto: TASR/AP

Dvadsaťšesťročný Švéd bol v minulej sezóne oporou Sabres a zaznamenal svoje rekordné zápisy v kariére. Odchytal 59 zápasov, pripísal si 23 víťazstiev a dva shutouty.

Buffalo 25. júla (TASR) - Vedenie zámorského hokejového klubu NHL Buffalo Sabres predĺžilo o ďalšiu sezónu kontrakt s brankárom Robinom Lehnerom. Zmluva znie na 4 milióny dolárov.

Lehner bol obmedzený voľný o hráč, o podpise novej zmluvy informovala agentúra AP. Dvadsaťšesťročný Švéd bol v minulej sezóne oporou Sabres a zaznamenal svoje rekordné zápisy v kariére. Odchytal 59 zápasov, pripísal si 23 víťazstiev a dva shutouty. V počte úspešných zásahov (1758) bol tretí najlepší v NHL, mal 92 percentnú úspešnosť zásahov a inkasoval v priemere 2,68 gólu na zápas.

V sezónach predtým sa trápil so zraneniami a otrasom mozgu a nikdy neodchytal viac ako 36 zápasov. Buffalo mu v NHL dalo druhú šancu, keď ho v roku 2015 získalo výmenou za prvé kolo draftu z Ottawy Senators.

Rangers uzavreli so Zibanejadom päťročný kontrakt


Zámorský hokejový klub NHL New York Rangers podpísal nový päťročný kontrakt s centrom Mikom Zibanejadom. Ročné zarobí švédsky útočník, ktorý mal ísť v utorok na arbitráž, 5,35 milióna dolárov.

Dvadsaťštyriročný Zibanejad nazbieral v minulej sezóne 37 bodov (14+23) v 56 zápasoch. Takmer dva mesiace vynechal pre zlomeninu nohy. V play off odohral 12 zápasov s bilanciou 2+7.

V drafte si ho v prvom kole zo 6. miesta vybrala v roku 2011 Ottawa Senators, kde začínal svoju profiligovú kariéru. Do New Yorku ho Senators vymenili 18. júla 2016. Celkovo odohral v NHL 337 zápasov, v ktorých dal 78 gólov a nazbieral 188 bodov.

Streit sa po desiatich rokoch vracia do Montrealu


Švajčiarsky hokejový obranca Mark Streit sa vracia do Montrealu, kde v rokoch 2005 - 2008 začínal svoju kariéru v NHL. S Canadiens uzavrel skúsený 39-ročný zadák ročnú zmluvu. Jeho výšku oficiálne nezverejnili, podľa viacerých zdrojov by mal zarobiť 700.000 dolárov.

Montreal si Streita vybral z 262. miesta v drafte 2004. V drese Canadiens hral tri sezóny, potom pôsobil v New Yorku Islanders, Philadelphii Flyers a Pittsburghu Penguins, s ktorým sa v minulej sezóne tešil zo zisku Stanleyho pohára.

Streit odohral v NHL 784 zápasov, v ktorých nazbieral 434 bodov (96+338), v play off pridal 34 duelov a 15 bodov (4+11). Bohatú kariéru spravil aj na medzinárodnej scéne. Za Švajčiarsko hral na štrnástich majstrovstvách sveta, štyroch Zimných olympijských hrách a Svetovom pohári 2016.

Colorado sa dohodlo s Nietom, vyhli sa arbitráži


Vedenie zámorského hokejového klubu NHL Colorado Avalanche sa dohodlo na ročnom kontrakt s útočníkom Mattom Nietom a vyhli sa arbitráži.

Nieto začal minulú sezónu v San Jose Sharks, ale dohral ju v drese Colorada, ktoré si ho stiahlo z waiver listu. Celkovo odohral 59 zápasov, strelil v nich sedem gólov a pridal šesť asistencií. "Matt dodal nášmu tímu rýchlosť a energiu. Tešíme sa, že bude našim hráčom aj v budúcej sezóne," povedal podľa tsn.ca na adresu 24-ročného Američana generálny manažér "lavín" Joe Sakic.