Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

NHL: Burns podpísal so San Jose novú lukratívnu osemročnú zmluvu

Brent Burns Foto: TASR/AP

"Žraloci" síce nezverejnili jeho detaily, no portál ESPN informoval, že elitný obranca si počas najbližších ôsmich rokov zarobí dokopy 64 miliónov amerických dolárov.

San Jose 23. novembra (TASR) - Kanadský hokejista Brent Burns podpísal s vedením klubu NHL San Jose Sharks nový lukratívny kontrakt. "Žraloci" síce nezverejnili jeho detaily, no portál ESPN informoval, že elitný obranca si počas najbližších ôsmich rokov zarobí dokopy 64 miliónov amerických dolárov. Ročne tak bude poberať priemerný plat osem miliónov USD, čo ho zaradí medzi najlepšie zarábajúcich bekov súťaže.

Tridsaťjedenročný Burns je jeden z najproduktívnejších zadákov NHL, vďaka svojej silnej postave a výbornému korčuľovaniu dokáže ovládnuť celé klzisko. Dlhodobo patrí medzi hlavné opory kalifornského klubu, ktorému v minulej sezóne výrazne pomohol k postupu do finále Stanleyho pohára. V septembri zažil úspech aj na medzinárodnej scéne, keď triumfoval s kanadskou reprezentáciou na prestížnom Svetovom pohári v Toronte. S národným mužstvom už v minulosti získal aj zlato (2015) a striebro (2008) na MS.

Súčasný kontrakt vyprší Burnsovi budúci rok v lete, a preto bolo prioritou Sharks, aby si ho v tíme udržali. "Brent je jeden z najdynamickejších hráčov v NHL a sme radi, že sa nám s ním podarilo dohodnúť na novej zmluve. Tvrdo na sebe drel, aby sa prepracoval medzi špičku. Jeho schopnosti na ľade sú unikátne," povedal na adresu bývalého hráča Minnesoty generálny manažér "žralokov" Doug Wilson.

"Toto je skvelá skupina hráčov. Máme za sebou výnimočnú sezónu a je vzrušujúce, že môžeme na nej ďalej spoločne budovať. Keď sa hokejom bavíte, hneď sa lepšie pracuje. Ja to ani neberiem ako prácu, ale ako zábavu. Ľudia v San Jose sú skvelí a hokej milujú," uviedol pre klubový web Burns, jeden z kandidátov na Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu minulej sezóny. V nej si stanovil nové osobné maximá v počte bodov (75), gólov (27) i asistencií (48). Celkovo má na konte 439 bodov (148+291) v 816 profiligových súbojoch.