Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

TRAGÉDIA V ZÁMORIÍ: Bývalý brankár NHL Ray Emery sa utopil

Brankár Ray Emery, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Emery pôsobil v NHL v rokoch 2003-2015, o rok neskôr ukončil kariéru. Ottawu Senators doviedol v roku 2007 až do finále bojov o Stanleyho pohár.

New York 16. júla (TASR) - Bývalý hokejový brankár zámorskej NHL Ray Emery v nedeľu zomrel. Tridsaťpäťročný Kanaďan sa utopil v Ontárijskom jazere.

"V nedeľu ráno si išiel zaplávať s priateľmi. Bohužiaľ, po skoku do vody sa nevynoril," uviedol portál ottawasun.com.

Polícia v Hamiltone uviedla, že Emeryho telo identifikovali v nedeľu okolo 15.00 h. Presnú príčinu smrti určí až pitva.

Emery pôsobil v NHL v rokoch 2003-2015, o rok neskôr ukončil kariéru. Ottawu Senators doviedol v roku 2007 až do finále bojov o Stanleyho pohár. O šesť rokov neskôr sa mu v tíme "čiernych jastrabov" už podarilo dosiahnuť na najslávnejšiu hokejovú trofej. "Organizácia Blackhawks bude vždy s radosťou spomínať na Raya ako na súťaživého hokejistu, dobrého spoluhráča a šampióna," citovala agentúra AP vyhlásenie klubu. V úspešnej sezóne získal spolu so svojou brankárskou dvojičkou Coreym Crawfordom aj trofej Williama Jenningsa pre duo s najnižším počtom inkasovaných gólov v základnej časti. V NHL chytal aj za Philadelphiu Flyers a Anaheim Ducks.

"Ray mal vo svojom živote veľa vzostupov a pádov. Len málo vecí ho vedelo rozhodiť a snažil sa stále napredovať. Mal veľké srdce, bol zábavný človek," povedal jeho dlhoročný agent J.P. Barry.

"Vždy budem na Raya spomínať ako na dobrého človeka. Všetci ho mali radi pre jeho osobnosť, nikdy nezabudnem na jeho nezištnosť. Bolí to," vyjadril svoje pocity prostredníctvom sociálnej siete jeho bývalý spoluhráč Daniel Carcillo.