Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Canucks nakoniec nevymenili Luonga,ale kolegu Schneidera

Český hokejista Aleš Hemský (vľavo) z Edmontonu Oilers prekonáva brankára Roberta Luonga z Vancouveru Canucks v zápase zámorskej NHL 20. januára 2013 vo Vancouveri. Foto: TASR/AP Photo

Canucks sa snažili Luonga dlhší čas vymeniť, trejdu však bránil jeho gigantický 12-ročný kontrakt v celkovej hodnote 64 mil. dolárov, ktorý mu má vypršať až po sezóne 2021/2022.

Newark 30. júna (TASR) - Vancouverská brankárska sága sa v nedeľu skončila, pričom priniesla nečakané rozuzlenie.

Po mesiacoch plných dohadov a špekulácií sa vedenie klubu NHL Vancouver Canucks rozhodlo napokon nevymeniť veterána medzi tromi žrďami Roberta Luonga, ale sa prekvapujúco zbavilo služieb jeho konkurenta Coryho Schneidera. Tímovú brankársku jednotku vymenili "kosatky" do New Jersey za výber v 1. kole tohtoročného draftu (celkové 9. miesto). Informovala o tom televízna stanica TSN.

Schneiderovi sa v uplynulom období podarilo vytlačiť skúsenejšieho kolegu z pozície tímovej jednotky. Canucks sa snažili Luonga dlhší čas vymeniť, trejdu však bránil jeho gigantický 12-ročný kontrakt v celkovej hodnote 64 mil. dolárov, ktorý mu má vypršať až po sezóne 2021/2022. Klub z Britskej Kolumbie nakoniec vyriešil brankársku otázku šalamúnsky a vytrejdovalo Schneidera. Dvadsaťsedemročný Američan si v uplynulej sezóne pripísal 30 štartov, v ktorých zaznamenal priemer 2,11 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 92,7 percenta.