Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

NHL: Chára je spokojný, že Boston postúpil do play off

Slovenský hokejový reprezentant Zdeno Chára Foto: TASR/Michal Svítok

Definitívne si miestenku v bojoch o Stanleyho pohár zabezpečili vďaka nočnému víťazstvu 4:0 nad Tampou Bay.

Boston 5. apríla (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins sa po troch rokoch prebojovali do play off zámorskej NHL. Definitívne si miestenku v bojoch o Stanleyho pohár zabezpečili vďaka nočnému víťazstvu 4:0 nad Tampou Bay. Veľkou mierou sa pod úspech podpísal aj kapitán Zdeno Chára, ktorý v polovici tretej časti svojim desiatym gólom v sezóne poslal svoj tím do vedenia 3:0 a pochoval nádeje "bleskov" na zvrat.

"Je to skvelý pocit byť opäť v play off. Náš tím si v priebehu sezóny prešiel vrcholmi aj pádmi, ale zomkli sme sa a tešíme sa z úspechu," citoval 40-ročného Cháru web providencejournal.com. Boston vyhral šesť zápasov za sebou a darí sa aj slovenskému veteránovi. Chára skóroval v druhom stretnutí za sebou, do kanadského bodovania sa zapísal v posledných troch dueloch a v štyroch z uplynulých piatich. "V posledných zápasoch sme sa koncentrovali sami na seba, aby sme získali potrebné body. Podarilo sa a tešíme sa na play off. Zápasy o Stanley Cup majú vždy výbornú atmosféru a začína sa od nuly," dodal Chára.

Kľúčovým momentom v zápase proti Tampe Bay bola ubránená päťminútová presilovka Lightning na prelome prvej a druhej tretiny. Predčasne pod sprchy odišiel útočník Brad Marchand, ktorý zákerne pichol hokejkou medzi nohy Jakea Dotchina. Chára bol počas tohto oslabenia na ľade 3 minúty a 30 sekúnd. "Tam sa rozhodol zápas. Zvládli sme dlhé oslabenie a následne sme udreli," povedal pre nhl.com tréner Bostonu Bruce Cassidy.

Chára pôsobí v Bostone od sezóny 2006/2007 a v roku 2011 doviedol "medveďov" ako kapitán k prvému Stanley Cupu od roku 1972.