Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Chára prehral pästný súboj s bývalým hráčom Banskej Bystrice

Hokejista Anaheimu Ducks Clayton Stoner (vľavo) a kapitán Bostonu Bruins Slovák Zdeno Chára počas bitky v zápase zámorskej hokejovej NHL Anaheim Ducks - Boston Bruins v Anaheime 18. marca 2016. Domáci hokejisti Anaheimu vyhrali 4:0 Foto: TASR/AP

Slovenský kapitán hokejistov Bostonu po vyše dvoch rokoch v zámorskej NHL opäť zhodil rukavice a rozdal si to s Claytonom Stonerom.

Anaheim 19. marca (TASR) - Kapitán hokejistov Bostonu Zdeno Chára po vyše dvoch rokoch v zámorskej NHL opäť zhodil rukavice a rozdal si to s Claytonom Stonerom. Ten sa počas uplynulej výluky v sezóne 2012/2013 predstavil nakrátko aj v najvyššej slovenskej súťaži, kde si obliekol dres Banskej Bystrice.

Súboj prišiel v tretej tretine duelu Boston - Anaheim za stavu 0:3. Niekoľkosekundová výmena sa skončila v momente, keď Stoner zložil Cháru na ľad. "Bitky vznikajú z rôznych situácií, v tom momente som však chcel tímu pomôcť, aby urobil niečo so zápasom. Prehrávali sme rozdielom troch gólov a mohlo sa stať čokoľvek," uviedol Chára.

Podľa portálu hockeyfights.com išlo o vážnejší pästiarsky súboj 39-ročného obrancu po vyše dvoch rokoch. Aj 4. januára 2014, podobne ako v zápase s Anaheimom, prehral svoj súboj, víťazom duelu bol Chris Thorburn z Winnipegu Jets. "Je to náš kapitán a líder. Vie, kedy má zasiahnuť takýmto spôsobom. Nikdy s tým nemal problém. Vždy vedel, kedy má svoje telo položiť pre tím a ukázal, že je správnym lídrom," pochválil Chárov krok spoluhráč Brad Marchand.

Pre Boston prišla druhá prehra v rade v zlom čase, momentálne totiž "medveďov" čaká až osem z deviatich zápasov na tripe. Bruins držia na Východnej konferencii s 86 bodmi štvrtú pozíciu zaručujúcu postup do play off, ale v živej pamäti majú minulú sezónu, keď nezvládli záver základnej časti a do vyraďovacích bojov išla na ich úkor Ottawa Senators.