Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Chára pri rozhodujúcom góle, Boston vyhral v Minnesote 3:2

Archívna snímka. Zdeno Chára Foto: TASR/AP

New York 18. decembra (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins zvíťazili v zápase zámorskej NHL na ľade Minnesoty 3:2 po predĺžení aj vďaka asistencii ich kapitána Zdena Cháru. Ten spolu s Carlom Soderbergom pripravili rozhodujúci gól v 62. minúte jednoduchou akciou pre Louia Erikssona a medvede tak prerušili sériu troch prehier. Pre Cháru to bola tretia asistencia v ročníku.


Minnesota trikrát trafila konštrukciu bránky a výrazne prestrieľala súpera v pomere 37:25, no v bránke Bostonu čaroval Švéd Niklas Svedberg. "Mám rád zápasy, keď som v neustálej permanencii a toto bol jeden z nich. Každým úspešným zákrokom som sa dostával viac do zápasu a som rád, že som výkonom pomohol tímu k víťazstvu," povedal Svedberg, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.



V ďalšom zápase Ottawa vyhrala v New Jersey 2:0 vďaka dvom gólom Kylea Turrisa a jej brankár Craig Anderson zastavil všetkých 34 striel diablov. Bol to pre neho už tretí shutout v sezóne. Devils podľahli piatykrát za sebou. Proti Ottawe ich trápila mizerná efektivita. "Hráme dobre, vytvárame si šance, ale nedokážeme ich premeniť. Myslím, že dnes by sme mohli vystreliť aj stokrát na bránu a nepadlo by nám to dnu. Skláňam sa pred umením Andersona, ktorý bol najlepším hráčom zápasu. On bol hlavnou príčinou našej prehry," uviedol kouč New Jersey Peter DeBoer.

Aj duel Vancouver - Dallas vyhrali hostia 2:0 a úspešne začali trojzápasovú sériu duelov na ľade súperov. Hrdinom bol brankár Stars Kari Lehtonen, ktorý zaknihoval 29. shutout v kariére. Lehtonen eliminoval strelcov Vancouveru a 27 zákrokmi ich priviedol do zúfalstva. "Najviac som sa zapotil v prvej tretine. Bolo dôležité, že sme udržali čisté konto a nedovolili Vancouveru dostať sa do vedenia. Odohrali sme takticky veľmi dobrý zápas," vyhlásil Lehtonen.


sumáre:

NEW JERSEY - OTTAWA 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Góly: 3. Turris (Karlsson, Stone), 60. Turris (MacArthur, Borowiecki). Brankári: Schneider - Anderson, 15.379 divákov.



MINNESOTA - BOSTON 2:3 po predĺžení (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)

Góly: 6. Brodziak (Sutter, Haula), 52. Pominville (Suter) - 6. Söderberg (Eriksson, Kelly), 18. Bergeron (Marchand, Trotman), 62. Eriksson (Söderberg, CHÁRA). Brankári: Bäckström - Svedberg, 18.841 divákov.



VANCOUVER - DALLAS 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 23. Sceviour (Horcoff, Fiddler), 60. Roussel. Brankári: Lack - Lehtonen, 18.755 divákov.



Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 24:13 0 1 1 1 2 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/