Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

VIDEO: Chára si pripísal asistenciu, Boston však podľahol

Medvedi na ľade New Yorku Rangers prehrali 2:5 a v tabuľke Atlantickej divízie tak zostávajú na 3. mieste Foto: TASR/AP

Pre Cháru to bola 25. asistencia a 33. kanadský bod v prebiehajúcej sezóne.

New York 24. marca (TASR) - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára sa bodovo presadil v noci na štvrtok v zámorskej NHL, keď si pripísal asistenciu v zápase jeho Bostonu na ľade New Yorku Rangers. "Medvedi" však prehrali 2:5 a ťahajú tak negatívnu šnúru štyroch duelov bez bodového zisku. V tabuľke Atlantickej divízie zostali na 3. mieste, na deviaty tím Západnej konferencie Detroit majú trojbodový náskok.

Pre Cháru to bola 25. asistencia a 33. kanadský bod v prebiehajúcej sezóne. Kapitán Bruins odohral 20:29 min, pričom zápas dokončil s pluskou, vyslal na bránku súpera dve strely a zapísal si aj štvorminútový trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. "Musíme sa spamätať, pretože nič nemáme isté. Z dneška sa treba opäť poučiť a ísť ďalej," hodnotil po stretnutí center Bostonu Patrice Bergeron vyhliadky svojho tímu na postup do vyraďovačky.



Rangers boli síce strelecky menej aktívni, no už v prvej tretine využili dve presilovky a naštartovali sa k víťazstvu. Už po úvodnej dvadsaťminútovke tak vyhnali z bránky hostí Tuukku Raska, ktorý nenastúpil zdravotne úplne fit. Na druhej strane žiaril Henrik Lundqvist, ktorý si pripísal 39 úspešných zákrokov. "Sme stále bližšie a bližšie k splneniu prvého z množstva cieľov, ktoré sme si v tejto sezóne stanovili," povedal o postupovom boji do play off Lundqvist, ktorého tím vyhral druhýkrát za sebou a drží si druhé miesto v Metropolitnej divízii.

Postupovú pozíciu do nadstavby si upevnili aj hráči New Yorku Islanders. Tí prerušili štvorzápasovú sériu prehier domácim triumfom 3:1 nad Ottawou. "Ostrovania", naďalej bez zraneného slovenského brankára Jaroslava Haláka, rozhodli o zisku dvoch bodov tromi gólmi v druhej časti hry. Postupne sa presadili John Tavares, Matt Martin a Brock Nelson. Na pozícii s prvou voľnou kartou do play off z Východnej konferencie majú Islanders pred Philadelphiou štvorbodový náskok.

"Najdôležitejšie bolo, že sme sa dostali do vedenia ako prví. Najmä proti tímu, ktorý mal deň predtým za sebou zápas a navyše musel cestovať," hodnotil pre zámorské médiá strelec prvého gólu Tavares. Jediný gól inkasoval v domácej bránke Jean-Francois Berube, ktorý si pripísal 22 úspešných zákrokov. Až v 47. minúte ho prekonal Mark Stone, pre ktorého to bol 23. gól v sezóne. "Je jasné, že v tejto časti sezóny sa už prejavuje únava. Mali sme v utorok náročný zápas s Washingtonom a do New Yorku sme prišli trochu neskôr. Ale tak to v tejto lige chodí," povedal kapitán "senátorov" Erik Karlsson.


NHL - sumáre:

NEW YORK ISLANDERS – OTTAWA SENATORS 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Góly: 26. Tavares (Bailey, de Haan), 35. Martin (Hamonic, Leddy), 35. Nelson (Prince, Lee) – 47. Stone (Karlsson, Dzingel). Brankári: Berube - Hammond, strely na bránku: 23:23, 13.837 divákov.

NEW YORK RANGERS - BOSTON BRUINS 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Góly: 9. Zuccarello (Yandle, Stepan), 12. Stepan (Yandle, Lundqvist), 26. Brassard (Klein, Fast), 47. Miller (Stepan, Zuccarello), 58. Nash – 30. Stempniak (Marchand, Bergeron), 53. Vatrano (Eriksson, CHÁRA). Brankári: Lundqvist - Rask (21. Gustavsson), strely na bránku: 24:41, 18.006 divákov.



Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 20:29 0 1 1 +1 2 4

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/