Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Chicago prehralo vo Vancouveri 1:4, Hossa si pripísal tri mínusky

Marián Hossa (81) v súboj o puk s pravým krídlom Dallas Stars Alešom Hemským v zápase Dallas - Chicago Foto: TASR/AP

Premiérovým kariérnym hetrikom sa v domácom drese blysol Dán Jannik Hansen, na svoj 1000. duel v základnej časti profiligy nastúpil za Canucks švédsky útočník Daniel Sedin.

New York 24. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa si pripísal tri mínusové body pri prehre Chicaga v NHL na ľade Vancouveru 1:4. Premiérovým hetrikom v zámorskej kariére sa v domácom drese blysol Dán Jannik Hansen, na svoj 1000. duel v základnej časti profiligy nastúpil za Canucks švédsky útočník Daniel Sedin.

Domáci fanúšikovia si na začiatku duelu uctili služby lídra a pomaly už ikony tímu D. Sedina, no na jeho konci najviac oslavovali hráča zo štvrtého útoku. Dvadsaťosemročný Dán Hansen otvoril skóre v 14. minúte, v 47. pridal svoj druhý gól a hetrik skompletizoval v samom závere do prázdnej bránky. "V tejto sezóne sa snažíme vytvoriť tím so štyrmi vyrovnanými formáciami. Každý vie, že dvojičky Daniel a Henrik Sedinovci vždy dostanú svoj priestor na ľade, ale potom je tam ďalších deväť hráčov, ktorí sa starajú o sekundárnu produktivitu. Pokiaľ sa nám to bude dariť, budeme vyhrávať," uviedol Hansen, ktorý v prebiehajúcej sezóne nazbieral v 21 zápasoch osem gólov a jednu asistenciu.



"Na hetrik som čakal už nejakú chvíľu. Myslím si, že posledný som zaznamenal ešte keď som hral v Dánsku. Je to fajn, ale nepovedal by som, že je to moja priorita," dodal.

Darilo sa aj devätnásťročnému nováčikovi Bo Horvatovi, ktorý si pripísal prvé tri gólové prihrávky v kariére v NHL. Duel odštartoval víťazným buly proti Jonathanovi Toewsovi. "Verte či nie, on je môj idol. To je ten chlap, podľa ktorého chcem hrať a jeho som sledoval, keď som vyrastal. Stáť s ním na rovnakom kuse ľadu je super," uviedol.

Hráči New York Rangers si doma hladko poradili s lídrom ligy Montrealom 5:0, pod čo sa 21 zákrokmi a štvrtým čistým kontom v sezóne výrazne podpísal brankár Henrik Lundqvist. "Myslím si, že v posledných dvoch zápasoch sme hrali naozaj veľmi dobre. Sústredili sme sa na všetky detaily hry," uviedol tridsaťdvaročný gólman, ktorý sa v počte shutoutov vyrovnal lídrovi tejto sezóny Marcovi-Andremu Fleurymu z Pittsburghu Penguins. K výhre prispel gólom a asistenciou veterán Martin St. Louis, ktorý tak v 20 dueloch prebiehajúcej sezóny nazbieral už 17 bodov (8+9).

"Bluesmani" zo St. Louis vo Winnipegu dvakrát prehrávali, ale otočili na 4:2 vo svoj prospech a udržali sa na 2. priečke Západnej konferencie ligy. Hostia dali dva zo štyroch gólov v presilovkách. "Dnes sme potrebovali, aby sme v nich boli úspešní. Povedali sme to aj hráčom. Vytvorili sme si šance a dvakrát nám to vyšlo," povedal tréner Blues Ken Hitchcock.

Anaheim zdolal Arizonu 2:1 vďaka dvom bodom Patricka Maroona (1+1), ktorého vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Dvadsaťšesťročný ľavý krídelník odohral v prebiehajúcej sezóne 14 duelov a nazbieral osem bodov (1+7). "Zatiaľ som nehral tak dobre, ako som chcel. Bolo to teraz iba jeden zápas. Musím v tom pokračovať," povedal po zápase. "Káčeri" vďaka triumfu aj naďalej figurujú na čele "Západu".

NHL - výsledky:

WINNIPEG - ST. LOUIS 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Góly: 10. Little (Ladd, Wheeler), 30. Slater - 26. Schwartz (Steen, Lehterä), 38. Backes (Steen, Allen), 43. Reaves (Ott, Pietrangelo), 60. Šťastný (Pietrangelo). Brankári: Pavelec - Allen, strely na bránku: 30:29, 15.016 divákov.

NY RANGERS - MONTREAL 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Góly: 10. Moore (Glass, Fast), 21. Stepan (St. Louis, Kreider), 36. St. Louis (Kreider, Moore), 42. Hagelin (Duclair, Hayes), 56. Nash (Brassard, Zucarello). Brankári: Lundqvist - Tokarski, strely na bránku: 34:21, 18.006 divákov.

ANAHEIM - ARIZONA 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Góly: 35. Palmieri (Kesler, Maroon), 38. Maroon (Vatanen, Kesler) - 49. Yandle (Erat, Michálek). Brankári: Andersen - Smith, strely na bránku: 30:27, 15.928 divákov.

VANCOUVER - CHICAGO 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Góly: 14. Hansen (Horvat, Dorsett), 47. Hansen (Dorsett, Horvat), 58. Vrbata (Tanev, H Sedin), 60. Hansen (Higgins, Horvat) - 28. Versteeg (Keith, Seabrook). Brankári: Miller - Crawford, strely na bránku: 30:25, 18.663 divákov.

Slováci v akcii:
Marián HOSSA (Chicago) 18:32 0 0 0 -3 2 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/