Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Chicago zdolalo Vancouver a je v play off

Hráč Chicaga Blackhawks Andrew Ladd (vzadu) oslavuje so spoluhráčom Slovákom Mariánom Hossom gól do bránky Vancouveru Canucks v zápase hokejovej zámorskej NHL vo Vancouveri 27. marca 2016. Foto: TASR/AP

V drese hostí odohral slovenský útočník Marián Hossa takmer 18 minút, ale bodovo sa nepresadil.

New York 28. marca (TASR) - Hokejisti Chicaga Blackhawks si ôsmykrát v rade zabezpečili účasť v play off zámorskej NHL. Obhajcom trofeje sa to podarilo po víťazstve v noci na pondelok na ľade Vancouveru Canucks 3:2.

V drese hostí odohral slovenský útočník Marián Hossa takmer 18 minút, ale bodovo sa nepresadil. Jeho krajan a spoluhráč Richard Pánik sa v zostave neobjavil. Vancouver už stratil šancu na play off, na Západe je tak po postupe Blackhawks už päť istých účastníkov bojov o Stanleyho pohár (Dallas, St. Louis, Los Angeles a Anaheim). Duel rozhodol v závere tretej tretiny bývalý kapitán Winnipegu Andrew Ladd, ktorý sa do Chicaga vrátil vo februári. Profitoval zo spolupráce s Jonathanom Toewsom, s ktorým hrával v útočnej formácii "jastrabov" aj v roku 2010, keď Chicago vyhralo pohár. Bol to už jeho tretí gól v posledných dvoch zápasoch a celkovo šiesty v 13 dueloch po trejde z kanadského tímu. "Veľmi sa mi páči, ako hrá v posledných zápasoch. Priniesol do hry pokoj aj energiu a odmenilo ho to niekoľkými pre nás veľmi dôležitými gólmi," citoval oficiálny web profiligy trénera hostí Joela Quennevillea.

Pittsburgh bojujúci o play off vyhral v Madison Square Garden nad New York Rangers 3:2 po predĺžení. Víťazný gól strelil 29,5 sekundy pred koncom extračasu kapitán "tučniakov" Sidney Crosby. Bol to už jeho 32. gól v ročníku. "Dlho bojujeme, aby sme sa dostali do play off a stále to máme na zreteli. Sústredíme sa na každý jeden zápas a chceme v nich hrať tak, ako máme. Veríme, že náš cieľ dosiahneme a uvidíme, kam sa dostaneme," povedal Crosby.

Carolina zdolala doma New Jersey Devils 3:2, keď viedla už 3:0. Oba tímy stále bojujú o play off, Carolina si pomohla, ale na 85-bodové duo Detroit - Philadelphia bojujúce o ôsmu priečku na Východe stráca štyri body.

sumáre:

CAROLINA HURRICANES - NEW JERSEY DEVILS 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Góly:
10. Hainsey (Staal, Slavin), 10. Rask (Lindholm, Faulk), 23. Rask (Skinner) – 27. Farnham, 28. Zajac (Pietila, Palmieri). Brankári: Ward - Wedgewood, strely na bránku: 23:25, 12.792 divákov.

NEW YORK RANGERS - PITTSBURG PENGUINS 2:3 pp (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Góly:
5. E. Staal (Hayes, Fast), 23. E. Staal (Fast, Hayes) – 16. Cullen (Pouliot, Daley), 29. Kessel (Hagelin), 65. Crosby (Letang, Kessel). Brankári: Lundqvist - Fleury, strely na bránku: 27:32, 18.006 divákov.

VANCOUVER CANUCKS - CHICAGO BLACKHAWKS 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Góly:
32. Burrows (Vey, Etem), 55. Baertschi (Horvat, Etem) – 18. Fleischmann (van Riemsdyk, Ehrhoff), 46. Teräväinen (van Riemsdyk, Kane), 58. Ladd (Toews, Hjalmarsson). Brankári: Miller - Darling, strely na bránku: 28:32, 18.570 divákov.

Slovák v akcii
Marián Hossa (Chicago) 17:28 0 0 0 0 2 0
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/