Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

NHL: Colorado vykúpilo Beauchemina zo zmluvy

Obranca Francois Beauchemin (vľavo) ešte v drese Anaheimu. Foto: TASR/AP

Tridsaťsedemročný kanadský hokejista mal ešte jednu sezónu platný kontrakt, ktorý mu ročne vynášal v priemere 4,5 milióna dolárov.

Denver 16. júna (TASR) - Vedenie klubu NHL Colorado Avalanche ukončilo spoluprácu s obrancom Francoisom Beaucheminom, ktorého vo štvrtok vykúpilo zo zmluvy. Tridsaťsedemročný kanadský hokejista mal ešte jednu sezónu platný kontrakt, ktorý mu ročne vynášal v priemere 4,5 milióna dolárov. Čiastka sa bude "lavínam" naďalej započítavať pod platový strop, keďže vyplatili zo zmluvy hráča staršieho ako 35 rokov, uviedol portál capfriendy.com.

Dôvodom vykúpenia však neboli financie, ale nadchádzajúci rozširovací draft. Beauchemin mal totiž v zmluve klauzulu, ktorá nedovoľovala Coloradu vymeniť ho bez jeho súhlasu. Na základe ligových pravidiel ho zároveň musel klub povinne chrániť pred expanzným draftom. Lenže to GM Avalanche Joe Sakic nechcel, keďže plánoval chrániť inú trojicu zadákov a zároveň začať etapu postupného omladzovania tímu. Jedinou možnosťou pre klub tak bolo vykúpiť Beauchemina z posledného roku zmluvy.

Beauchemin sa upísal Coloradu ako voľný hráč v júli 2015, počas dvoch sezón odohral za tím z Denveru 163 zápasov so ziskom 52 bodov. V uplynulom ročníku si plnil funkciu asistenta kapitána. V NHL nastúpil v dresoch Anaheimu, Columbusu, Toronta, Montrealu a Colorada na 836 duelov, v roku 2007 vybojoval s Ducks Stanleyho pohár.