Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Duchene sa rozlúčil s Coloradom v liste: Navždy zostaneš v mojom srdci

Matt Duchene (v strede). Foto: TASR/AP

Z Denveru sa presťahoval do Ottawy, kde vystriedal Turrisa, ktorý zamieril do Nashvillu.

Denver 7. novembra (TASR) - Kluby zámorskej hokejovej NHL Colorado Avalanche, Ottawa Senators a Nashville Predators zrealizovali v nedeľu hráčsku trojvýmenu, v rámci ktorej zmenili pôsobiská elitní kanadskí centri Matt Duchene a Kyle Turris. Duchene sa s fanúšikmi Colorada rozlúčil dojemnými slovami v otvorenom liste.

"Chcem sa poďakovať organizácii Avalanche, celému realizačnému tímu a tréningovému personálu za všetko, čo pre mňa urobil počas mojich takmer deviatich rokov. Všetko si vysoko cením. Bola pre mňa absolútna česť a privilégium prežiť si bláznivý detský sen a hrať v mojom obľúbenom tíme. Mojim bývalým spoluhráčom ďakujem, mám vás rád a chcem vám poďakovať za vaše priateľstvo. Bolo skvelé byť s vami každý večer a bojovať. Budete mi všetci veľmi chýbať. Prajem vám všetko najlepšie do ďalšieho obdobia," napísal Duchene.

Z Denveru sa presťahoval do Ottawy, kde vystriedal Turrisa, ktorý zamieril do Nashvillu. Colorado získalo tri draftové voľby a štyroch hráčov. O výmene Duchenea sa hovorilo takmer rok. Generálny manažér "lavín" Joe Sakic prezradil, že jeden z ofenzívnych lídrov Avalanche ju inicioval sám, keď o ňu požiadal vlani v decembri. Manažérovi sa ju však dlho nedarilo zrealizovať, keďže mu nikto neponúkol adekvátnu náhradu.

Duchene sa v liste rozlúčil aj s mestom: "Fanúšikovia boli skvelí, prejavili mi podporu. Obzvlášť v tejto i minulej sezóne. Ďakujem ti Colorado, patrí ti kus môjho srdca." Dvadsaťšesťročného Kanaďana draftovalo Colorado v prvom kole v roku 2009 ako tretieho v celkovom poradí. V jeho drese nastúpil v 586 zápasoch, v ktorých nazbieral 428 bodov (178 gólov a 250 asistencií).