Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára Ruslan Fedotenko ukončil kariéru

Ruslan Fedotenko Foto: TASR/AP

Fedotenko v NHL pôsobil v kluboch Philadelphia Flyers, Tampa Bay Lightning, New York Islanders, Pittsburgh Penguins a New York Rangers.

Iowa 12. októbra (TASR) - Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára Ruslan Fedotenko opúšťa hokejovú scénu.

Jeden z najlepších ukrajinských útočníkov histórie odohral v NHL celkovo 971 zápasov, v uplynulých dvoch sezónach pôsobil v nižšej súťaži AHL v tíme Iowa Stars a krátko pred začiatkom novej sezóny sa rozhodol definitívne ukončiť kariéru. Informáciu priniesla oficiálna webstránka Hráčskej asociácie NHL (NHLPA).

Fedotenko v NHL pôsobil v kluboch Philadelphia Flyers, Tampa Bay Lightning, New York Islanders, Pittsburgh Penguins a New York Rangers. V roku 2004 sa výrazne podieľal na historickom triumfe Tampy Bay, keď v rozhodujúcom siedmom finálovom zápase proti Calgary Flames strelil oba góly svojho tímu, ktorý zvíťazil 2:1 a celkovo 4:3 na zápasy.

Na tento triumf nadviazal v roku 2009 a ako hráč Pittsburghu získal svoj druhý Stanleyho pohár. Celkovo odohral v NHL 971 zápasov, v ktorých nazbieral 406 bodov. Počas "výlukovej" sezóny 2012/2013 nastupoval za tím KHL Donbass Doneck.