Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Edmonton vymenil Gernáta do Anaheimu

Martin Gernát Foto: 3.cdn.nhle.com/

Olejári za neho získali krídelníka Patricka Maroona. Spolu s talentovaným Slovákom putuje do Kalifornie aj výber v štvrtom kole draftu 2016.

New York 1. marca (TASR) - Slovenský hokejový obranca Martin Gernát zmenil tesne pred uzávierkou výmien v NHL svoje zámorské pôsobisko, keď z organizácie Edmontonu Oilers putoval do Anaheimu Ducks. "Káčeri" ho získali spoločne s voľbou v 4. kole tohtoročného draftu za krídelníka Patricka Maroona. Informovali o tom webstránky oboch klubov.

Kroky 22-ročného prešovského odchovanca budú zrejme nasledovať do farmárskeho tímu San Diego Gulls v nižšej súťaži AHL. Tam by mal dostať viac šancí, než tomu bolo v preplnenom záložnom tíme "olejárov". Za Bakersfield odohral v tejto sezóne iba 22 zápasov so ziskom troch asistencií, naposledy si za Condors zahral 23. januára.

Gernáta si vybrali Oilers v drafte 2011 z celkového 122. miesta, šancu v prvom tíme však nikdy nedostal. Vo farmárskej AHL odohral odvtedy 133 zápasov, v ktorých nazbieral 33 bodov za päť gólov a 28 asistencií. "Určite je to pozitívna zmena. Čaká ma niečo nové. Je to obrovská výzva presadiť sa v novom mužstve, s novými spoluhráčmi. Verím, že sa uchytím a dostanem šancu ukázať sa a predvediesť sa v čo najlepšom svetle. Je to super a som šťastný, že sa podaril tento trejd," povedal Gernát krátko po výmene pre portál slovakprospects.com. Teraz by sa mal hlásiť na farme "káčerov" v San Diegu. "Poznám tam hlavného trénera Dallasa Eakinsa (bývalý kouč Edmontonu Oilers, pozn. red.). Hráva za nich aj český hokejista Ondřej Kaše. Dúfam, že sa v novom mužstva čo najskôr zohrám, chytím naspäť herný režim, všetko bude v poriadku a vrátim sa do formy," doplnil.

Dvadsaťsedemročného Maroona výmena do Edmontonu, ktorý už nemá reálnu šancu postúpiť do play off, prekvapila. "Bol som z toho šokovaný. V tíme sme však mali 15 útočníkov, takže niekto musel odísť. Myslel som si, že ma to minie, no napokon mi volala matka a povedala mi, že ma vymenili do Edmontonu. Je mi ľúto, že odchádzam z ambiciózneho mužstva, na druhej strane sa presúvam do tímu plného nádejných mladíkov so sľubnou budúcnosťou. Teším sa na túto príležitosť," povedal pre nhl.com Maroon, ktorý v prebiehajúcom ročníku NHL nazbieral 13 bodov v 56 dueloch v drese Ducks.