Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Flames zapísali Jágra na listinu zranených hráčov

Na snímke česká hokejová legenda Jaromír Jágr si oblieka dres tímu NHL Calgary Flames. Foto: TASR/AP

Štyridsaťpäťročný krídelník nedohral sobotňajší duel s Minnesotou, pre zranenie v dolnej časti tela strávil na ľade iba necelé štyri minúty.

Calgary 23. októbra (TASR) - Český hokejista Jaromír Jágr bude niekoľko zápasov chýbať svojmu tímu Calgary Flames. Kanadský klub NHL ho v pondelok umiestnil na listinu zranených hráčov. Jágr tak vynechá minimálne tri najbližšie stretnutia s Nashvillom, St. Louis a Dallasom.

Štyridsaťpäťročný krídelník nedohral sobotňajší duel s Minnesotou, pre zranenie v dolnej časti tela strávil na ľade iba necelé štyri minúty. Už v 15. minúte odstúpil z hry a do zápasu sa už nevrátil. "Je veľká škoda, že musel odstúpiť. Hral dobre, mal aj šance," mrzelo trénera "plameňov" Glena Gulutzana.

Podľa ligových pravidiel hráč zaradený na listinu zranených hráčov nemôže minimálne týždeň od zapísania nastúpiť na zápas NHL. Jágr má podľa zámorských médií pravdepodobne problémy so slabinami, ktoré ho trápili už niekoľkokrát počas kariéry. Druhý najproduktívnejší hokejista profiligovej histórie dosiaľ odohral za Flames päť zápasov, v ktorých získal dva body za asistencie.