Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Ovečkin vyradil Haláka, Tatarove dva nádherné góly nestačili

Halák gratuluje k postupu Ovečkinovi. Foto: TASR/AP

O postupujúcom zo série Tampa Bay - Detroit rozhodne siedmy zápas.

New York 28. apríla (TASR) - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák je voľný pre MS v Prahe a Ostrave, jeho New York Islanders vypadol v 1. kole play off NHL s Washingtonom Capitals. V rozhodujúcom siedmom zápase štvrťfinále Východnej konferencie prehrali Islanders na ľade Washingtonu 1:2, Halák síce kryl 24 z 26 striel domácich, ale Capitals sériu vyhrali 4:3 na zápasy a v konferenčnom semifinále sa stretnú s New York Rangers.

Zostrih stretnutia Detroit - Tampa Bay




Dva góly strelil slovenský krídelník Detroitu Tomáš Tatar, ale Red Wings v šiestom stretnutí štvrťfinále Východnej konferencie doma prehrali s Tampou Bay Lightning 2:5 a rozhodne sa tak až v poslednom možnom zápase série.
"Spravili sme tam príliš veľa chýb a ťažko sme sa dostávali do ich pásma," priznal Tatar.

Islanders naďalej bez zraneného slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského vyslali na bránu súpera len 11 striel a boje o Stanleyho pohár sú pre nich už v tejto sezóne stratené. O postupe klubu z hlavného mesta USA rozhodol ruský nováčik Jevgenij Kuznecov v 53. minúte, keď si krásne od mantinelu naviedol puk až pred Haláka, položil si ho ľad a rozhodol o postupe Washingtonu. "Keď ste nikdy nehrali hokej, nikdy nespoznáte tento pocit," povedal po zápase 22-ročný autor víťazného gólu.

"Mali sme strieľať o čosi viac. Prirodzene, že nemôžete dať gól, keď nevystrelíte na bránku," zdôraznil slovenský brankár, ktorého určili za tretiu hviezdu zápasu. Od roku 1990 iba tri tímy mali v stretnutí play off na konte menej striel ako v noci na utorok Islanders. "Dal nám šancu vyhrať tento duel. Bol skvelý," povedal na adresu Haláka pre nhl.com jeho spoluhráč Cal Clutterbuck.

Zostrih zo zápasu Capitals - Islanders


V Detroite sa hrdinom nestal dvojgólový Tomáš Tatar, ale jeho dvojgólový protihráč Tyler Johnson. Tampa viedla v druhej tretine už 3:0, potom ale prišli dva nádherné okamihy Slováka. Najprv si v presilovke v 33. minúte vymenil krížne pasy s Niklasom Kronwallom a nechytateľne znížil na 1:3, potom v 42. minúte po zisku puku z vhadzovania v útočnej tretine predviedol excelentný ťah na bránu a "tanečnou otočkou" znížil na rozdiel gólu. Ani to ale jeho spoluhráčov nenakoplo a sériu rozhodne až siedmy zápas. Tatarov krajan Tomáš Jurčo odohral vyše 9 minút, ale do štatistík sa nezapísal. Víťaz tejto série sa v semifinále konferencie stretne s Montrealom Canadiens.

Východná konferencia
DETROIT - TAMPA BAY 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Góly: 33. TATAR (Kronwall), 42. TATAR (Dacjuk) - 4. Johnson (Kučerov, Hedman), 12. Garrison (Stamkos, Kučerov), 30. Johnson (Palát, Kučerov), 55. Killorn, 60. Paquette. Brankári: Mrázek - Bishop, strely na bránku 24:28, 20.027 divákov.
/stav série: 3:3/

WASHINGTON - NEW YORK ISLANDERS 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Góly:
39. Ward (Orpik, Ovečkin), 53. Kuznecov (Chimera, Carlson) – 44. Nielsen (Hickey, Strome). Brankári: Holtby - HALÁK, strely na bránku: 26:11, 18.506 divákov.
/konečný stav série: 4:3, do 2. kola postúpil Washington/