Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Hlavný tréner Capitals Hunter odstúpil z funkcie, vracia do OHL

Dale Hunter Foto: TASR/AP

Päťdesiatjedenročný Dale Hunter sa vracia do klubu London Knights v nižšej kanadskej súťaži Ontario Hockey League (OHL), kde pôsobil už 11 sezón predtým, ako prišiel do Washingtonu.

Washington 14. mája (TASR) - Napriek tomu, že hokejistov Washingtonu Capitals delilo od postupu do finále play off Východnej konferencie NHL len jedno víťazstvo, Dale Hunter odstúpil z postu hlavného trénera. Hokejisti z hlavného mesta majú za sebou sezónu, v ktorej sa dostali do play off až na poslednú chvíľu.

Hunter bol koučom Caps od novembra, kedy nahradil Bruce Boudreaua, aby zo série 3-7-1 urobil sériu s 30 výhrami, 23 prehrami a 7 remízami. "Myslím, že odviedol skvelú prácu a pomohol nám," uviedol generálny manažér Capitals George McPhee: "Keď sa snažíte angažovať tréner v priebehu sezóny je to vždy náročný a riskantný proces... Takže príchod Dala bolo niečo, čo sme s radosťou privítali."

Päťdesiatjedenročný Hunter sa teraz vráti do klubu London Knights v nižšej kanadskej súťaži Ontario Hockey League (OHL), kde pôsobil už 11 sezón predtým, ako prišiel do Washingtonu. Hunter odviedol dobrú prácu. Jeho zverenci dokázali nečakane v 1. kole play off zastaviť obhajcu trofeje Boston Bruins so slovenským obrancom Zdenom Chárom. Následne si od New Yorku Rangers s rýchlikom Mariánom Gáboríkom vynútili siedmy zápasy v sérii 2. kola Stanleyho pohára.