Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

NHL: Hoffman uzavrel skúšobný kontrakt so St. Louis

Logo NHL, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Hoffmana draftovala v roku 2009 Ottawa, v NHL pôsobí od sezóny 2011/2012.

St. Louis 28. decembra (TASR) - Kanadský hokejový útočník Mike Hoffman uzavrel skúšobný tzv. try-out kontrakt s klubom NHL St. Louis Blues. Informovala o tom oficiálna stránka "bluesmanov."

Hoffman patril k najžiadanejším útočníkom na trhu voľných hráčov a viaceré zámorské médiá predpokladajú, že Blues získali podpísaním skúšobného kontraktu čas na vyriešenie situácie s platovým stropom. Hoffman môže naďalej podpísať zmluvu s ktorýmkoľvek klubom NHL, Blues však počítajú s jeho príchodom do prípravného kempu, ktorý sa začína 3. januára.

Hráčske platy Blues sú v súčasnosti tesne nad platovým stropom, no vzhľadom na koniec kariéry Alexandra Steena a možné vynechanie celej sezóny Vladimíra Tarasenka je šanca, že budú mať finančný priestor pre Hoffmana.

Hoffmana draftovala v roku 2009 Ottawa, v NHL pôsobí od sezóny 2011/2012. Do roku 2018 hral vo farbách Senators, uplynulé dva ročníky bol hráčom Floridy Panthers. V oboch ročníkoch bol jej najlepším strelcom. V sezóne 2019/2020 odohral celkovo 73 zápasov, v ktorých získal 64 kanadských bodov za 32 gólov a 32 asistencií.