Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Jediný zápas NHL bol v noci bez Slovákov

Ryan Garbutt Foto: TASR/AP Photo

Tri body si na svoje konto pripísal Ryan Garbutt z Dallasu a stal sa aj prvou hviezdou stretnutia.

New York 27. novembra (TASR) - V jedinom zápase zámorskej NHL v noci na stredu zvíťazili hokejisti Dallasu na svojom ľade nad Anaheimom 6:3. Tri body si na svoje konto pripísal domáci Ryan Garbutt (1+2) a stal sa aj prvou hviezdou stretnutia.

"Hviezdy" naplno explodovali v záverečnej tretine, do ktorej vstupovali s jednogólovým mankom. Záverečnú časť však vyhrali presvedčivo 5:1 a totálne znechutili hráčom súpera pobyt na ľade. "Toto sa nemôže stať. Vyhrali sme dva zápasy v rade, cítili sme sa dobre. Viedli sme 2:1 a boli sme na koni, ale nezvládli sme poslednú tretinu v našich hlavách. Čaká nás séria piatich náročných zápasov, jednoznačne sa musíme zlepšiť, ak chceme byť úspešní," nešetril sebakritikou center "káčerov" Andrew Cogliano, ktorého tím premárnil možnosť dostať sa na čelo tabuľky Západnej konferencie i celej súťaže.

Naopak, Dallas po dvoch prehrách v rade zabral naplno. "Chceme sa etablovať predovšetkým ako silný tím, z ktorého ľadu si súperi nebudú nosiť body. Chceme hrať doma pred našimi fanúšikmi dobre. Dnes sme týmto smerom vyslali jasný odkaz," povedal obranca Dallasu Stepane Robidas.

Sumár:
DALLAS - ANAHEIM 6:3 (0:1, 1:1, 5:1)
Góly:
34. Roussel (Fiddler, Garbutt), 46. Eakin (Cole, Benn), 46. Robidas (Peverley, Whitney), 47. Garbutt (Daley), 53. Roussel (Garbutt, Fiddler), 60. Chiasson (Cole, Eakin) - 7. Etem (Winnik, Lindholm), 40. Bonino (Cogliano, Palmieri), 54. Penner (Getzlaf, Perry). Brankári: Ellis - Hiller, strely na bránu: 33:31.