Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: Sekera dvakrát asistoval, Edmonton ale prehral s Columbusom 3:6

Slovenský hokejista Andrej Sekera (vľavo) z Edmontonu Oilers a Ryan Murray z Columbusu Blue Jackets počas zápasu zámorskej NHL 4. marca 2016 v Columbuse. Foto: TASR/AP

Olejári prišli o trojzápasovú víťaznú šnúru.

New York 5. marca (TASR) - Slovenský hokejista Andrej Sekera zaznamenal dve asistencie, jeho Edmonton však prehral v noci na sobotu v zápase zámorskej NHL na ľade Columbusu 3:6. "Olejári" prišli o trojzápasovú víťaznú šnúru.

Hostia boli strelecky aktívnejší, ich obrana však mala veľké trhliny. Columbus ich vyškolil z efektivity, keď mu na šesť gólov stačilo 27 pokusov. Pod prehru hostí sa zrejme podpísal aj fakt, že noc predtým odohrali zápas s Philadelphiou, pričom Columbus mal tri dni voľna. "Nevyužili sme šance, ktoré sa nám naskytli. Súper hral rozumnejšie ako my, nemôžeme sa vyhovárať na únavu," vyhlásil tréner Edmontonu Todd McLellan. "Chceli sme na súpera vyletieť od začiatku zápasu a to sa nám aj podarilo. Dnes každý odviedol skvelú prácu a každý hral dobre," poznamenal obranca "modrokabátnikov" David Savard. Útechou pre Andreja Sekeru po prehre boli dva body za asistencie s poradovými číslami 16 a 17. Slovenský zadák nimi ukončil osemzápasové čakanie na bod, predtým sa do štatistík naposledy zapísal 16. februára proti Anaheimu (3:5). Celkovo má v tejto sezóne na konte 23 bodov za 6 gólov a 17 asistencií. Sekera bol mimoriadne aktívny, štyrikrát ohrozil súperovho brankára a odohral rovných 22 minút.

Suverénne najlepší tím súťaže Washington prehral doma s New Yorkom Rangers 2:3. Víťazný gól strelil v 17. sekunde záverečnej tretiny Derek Stepan. Brilantný výkon podal fínsky brankár "jazdcov" Antti Raanta, ktorý z 34 striel pustil za svoj chrbát len dve. "Mal niekoľko výnimočných zákrokov, ktorými nás držal v hre. Bol skvelý," pochválil Raantu tréner Rangers Alain Vigneault.

V ďalšom stretnutí Dallas zdolal New Jersey 4:2. Hrdinom "hviezd" bol ruský útočník Valerij Ničuškin, ktorý v deň svojich 21. narodenín dosiahol gól a asistenciu. Výraznou mierou tak pomohol k ukončeniu štvorzápasovej šnúry prehier svojho tímu. New Jersey si pripísalo už siedmu prehru z uplynulých deviatich duelov a na miestenku v play off momentálne stráca päť bodov.

Sumáre NHL:

COLUMBUS BLUE JACKETS - EDMONTON OILERS 6:3 (2:0, 3:2, 1:1)
Góly:
2. Atkinson (Dubinsky, Jenner), 3. Savard (Saad, Calvert), 25. Ťjutin (Hartnell, Foligno), 31. Jenner (Murray, Jones), 40. Hartnell (Wennberg), 44. Savard (Karlsson, Clarkson) - 25. Draisaitl (Pardy, Maroon), 39. Hall (SEKERA, McDavid), 44. McDavid (Maroon, SEKERA). Brankári: Korpisalo - Brossoit, strely na bránku: 27:36, 15.010 divákov.


WASHINGTON CAPITALS - NEW YORK RANGERS 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Góly:
31. Beagle, 40. Oshie - 6. Fast (Girardi, McDonagh), 17. Yandle (Brassard, Stepan), 41. Stepan (McDonagh). Brankári: Holtby - Raanta, strely na bránku: 34:23, 18.506 divákov.


DALLAS STARS - NEW JERSEY DEVILS 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Góly:
9. Ničuškin (Janmark), 27. Spezza (Janmark, Ničuškin), 32. Sceviour (Goligoski, Faksa), 60. Fiddler (Sceviour, Goligoski) - 26. Henrique (Larsson, Kalinin), 56. Smith-Pelly (Severson, Moore). Brankári: Lehtonen - Schneider (42. Kinkaid), strely na bránku: 25:20, 18.117 divákov.


Slovák v akcii:
Andrej Sekera (Edmonton) 22:00 0 2 2 1 4 0
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/