Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Šport

Hossa opäť žiaril, Chicago a Ottawa postúpili do 2. kola

Radosť Mariana Hossu po strelení druhého gólu. Foto: TASR/AP

Zápas sa nevydaril slovenskému brankárovi v službách Canadiens Petrovi Budajovi, ktorý z 29 striel inkasoval šesť gólov.

New York 10. mája (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa bol v noci na piatok hlavnou postavou piateho zápasu 1. kola play off NHL medzi jeho Chicagom a Minnesotou.

Tridsaťštyriročný útočník sa pod jednoznačnú výhru domáceho tímu 5:1 podpísal dvoma gólmi a jednou asistenciou. Blackhawks vyhrali celú sériu 4:1 na zápasy a postúpili do semifinále Západnej konferencie. Zo suverénneho víťazstva a postupu sa tešil aj druhý slovenský "jastrab" Michal Handzuš.

Prvým semifinalistom Východnej konferencie sa stala Ottawa, ktorá v piatom súboji 1. kola rozdrvila Montreal na jeho ľade 6:1 a v celej sérii triumfovala 4:1.

Zápas sa nevydaril slovenskému brankárovi v službách Canadiens Petrovi Budajovi, ktorý z 29 striel inkasoval šesť gólov.

Blízko postupu je aj Pittsburgh, ktorý na domácom ľade zdolal NY Islanders jasne 4:0 a ujal sa v sérii vedenia 3:2 na zápasy. Slovenský obranca Ľubomír Višňovský si v drese "ostrovanov" pripísal iba dve mínusky.



1. kolo play off NHL

Východná konferencia - piate zápasy:

Pittsburgh - NY Islanders 4:0
/Stav série: 3:2/




Montreal - Ottawa 1:6 (Budaj za domácich mal 23 úspešných zákrokov)
/Konečný stav série: 1:4, postúpila Ottawa/




Západná konferencia - piaty zápas:

Chicago - Minnesota 5:1 (Hossa za domácich 2+1)
/Konečný stav série: 4:1, postúpilo Chicago/