Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

M. Hossa a M. Handzuš hviezdami v zápasoch NHL

Michal Handzuš strieľa gól v Zápase Chicago-Philadelfhia. Foto: TASR/AP

Andrej Meszároš v drese Philadelphie odohral 14:42 minút, počas ktorých vyprodukoval jednu strelu, zaznamenal jeden mínusový bod a na trestnej lavici si odsedel dve minúty.

New York 12. decembra (TASR) - Slovenskí hokejisti Michal Handzuš a Marián Hossa sa v noci na štvrtok v NHL výraznou mierou podieľali na vysokej výhre Chicaga Blackhawks nad Philadelphiou Flyers 7:2. Center Handzuš prispel k tretiemu víťazstvu "jastrabov" v rade jedným gólom a asistenciou, krídelník Hossa mal tentoraz v úlohe nahrávača bilanciu 0+3.

Hokejisti Chicaga koncertovali v hale United Center napriek tomu, že nastúpili bez svojich dvoch elitných brankárov. Dôveru tak namiesto zranenej dvojice Corey Crawford a Nikolaj Chabibulin dostal fínsky gólman Antti Raanta, ktorý mal 28 úspešných zákrokov. Ako prvý sa zo Slovákov do bodovej štatistiky zapísal Handzuš. Ten vo vlastnom oslabení využil prečíslenie dvoch na jedného s Marcusom Krugerom a zvyšoval na 3:1. Potom mal Hossa v rozpätí piatich minút dve gólové asistencie, keď najskôr rozbehol za bránkou akciu, na konci ktorej bol Kris Versteeg a potom "nabil" na delovku Jonathanovi Toewsovi. Pri góle na 6:2 sa zasa do úlohy nahrávača vžil Handzuš a pri poslednom siedmom zásahu rozbehol na modrej čiare gólovú akciu v presilovej hre Hossa. Obaja Slováci si zapísali aj dva plusové body do tabuľky pravdy.

Navyše, špecialistu na vhadzovanie Handzuša vyhlásili za druhú hviezdu večera, a Hossu, ktorý je najproduktívnejším Slovákom v NHL s 27 bodmi (13+14), za tretiu. "Naša presilovková formácia hrala výborne. V poslednom období pravidelne dáva góly, čo nám veľmi pomáha," povedal pre Chicago Tribune Handzuš, ktorý strelil v profilige už svoj 17. gól v oslabení, tento mal navyše prívlastok víťazný. "Puky sa k nám šťastne odrážali, no aj to patrí k hokeju. Celkovo sme podali veľmi dobrý výkon. Snažili sme sa hrať jednoducho a myslím si, že sme boli lepším tímom," dodal. Andrej Meszároš v drese "letcov" odohral 14:42 minút, počas ktorých vyprodukoval jednu strelu, zaznamenal jeden mínusový bod a na trestnej lavici si odsedel dve minúty.

Hokejisti Los Angeles Kings zdolali Toronto Maple Leafs na ľade kanadského tímu 3:1 a rozšírili svoju víťaznú sériu už na päť stretnutí. Hlavným strojcom úspechu hostí bol opäť 23-ročný brankár Martin Jones, ktorý mal 37 úspešných zákrokov. Na konte však už má od 3. decembra štvrtú výhru v rade. "Cítim sa stále lepšie na ľade," povedal Jones, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu duelu v hale Air Canada Center. "Nemyslím si, že dnes som odchytal svoj najlepší zápas, pretože tam bolo niekoľko vyrazených pukov. Viem, že mám pred sebou ešte veľa práce a nie každý zápas sa skončí úspechom. Budem sa koncentrovať na svoje výkony a zlepšovať sa."

Druhý najlepší tím Západnej konferencie Anaheim Ducks potvrdil úlohu mierneho favorita a zdolal Minnesotu Wild 2:1. Pre "káčerov" je výhra nad Wild už štvrtým dvojbodovým ziskom v rade. V druhom dejstve zápasu ju vystrieľali Alex Grant a Corey Perry. Perry je s 21 zásahmi spoločne s Alexandrom Steenom zo St. Louis Blues druhým najlepším kanonierom zámorskej profiligy za vedúcim Alexandrom Ovečkinom z Washingtonu, ktorý má na konte 26 gólov.


Výsledky:

TORONTO - LOS ANGELES 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Góly:
35. Franson (Kessel, Gardiner) - 11. Doughty (Richards, Carter), 50. Carter (Vojnov, Nolan), 59. Clifford (Toffoli, Richards). Brankári: Bernier - Jones, strely na bránku: 39:23.


CHICAGO - PHILADELPHIA 7:2 (0:1, 5:1, 2:0)
Góly:
21. Keith (Sharp, Kane), 22. Shaw (Bollig, Oduya), 26. HANDZUŠ (Krüger), 30. Versteeg (Saad, HOSSA), 35. Toews (Sharp, HOSSA), 42. Seabrook (HANDZUŠ, Versteeg), 50. Sharp (Kane, HOSSA) - 13. Voráček (Timonen, Giroux), 27. Downie (B. Schenn, Streit). Brankári: Raanta - Emery (42. Mason), strely na bránku: 23:30.


ANAHEIM - MINNESOTA 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Góly:
23. Grant (Cogliano, Winnik), 34. Perry (Lindholm, Getzlaf) - 44. Pominville (Suter, Koivu). Brankári: Hiller - Harding, strely na bránku: 31:24.


Slováci v akcii:
Andrej Meszároš (Phildaelphia) 14:42 0 0 0 -1 1 2
Michal Handzuš (Chicago) 16:04 1 1 2 2 1 0
Marián Hossa (Chicago) 15:14 0 3 3 2 0 0
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/