Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Šport

Hráčmi týždňa v NHL Ladd, Richards a Couture

Hokejista Jets Andrew Ladd. Foto: TASR/AP

Štatút najlepšieho hráča si vyslúžil Ladd, ktorý v troch stretnutiach nazbieral dva góly a šesť asistencií.

New York 22. apríla (TASR) - Najlepšími hráčmi uplynulého týždňa v hokejovej NHL sa stali ľavý krídelník Winnipeg Jets Andrew Ladd, center New York Rangers Brad Richards a center San Jose Sharks Logan Couture.

Štatút najlepšieho hráča si vyslúžil Ladd, ktorý v troch stretnutiach nazbieral dva góly a šesť asistencií. Výraznou mierou tak prispel k tomu, že Winnipeg bojujúci o účasť v play off získal päť zo šiestich bodov. Ladd prežíva najlepšiu sériu v kariére, keď bodoval v siedmich zápasoch v rade. V 45 dueloch tejto sezóny má 27-ročný Kanaďan na konte 18 gólov a 28 asistencií.


Druhou hviezdou sa stal Richards, ktorý v uplynulom období zaznamenal štyri góly a tri asistencie. Aj vďaka nemu tak Rangers ukoristili šesť z ôsmich možných bodov a naďalej živia nádej na postup do vyraďovacích bojov. V zápase proti Buffalo Sabres (8:4) z 19. apríla dosiahol prvý hetrik v kariére vrátane víťazného zásahu. Tridsaťdvaročný útočník odohral v skrátenej základnej časti 43 duelov s bilanciou 30+20.

Žralok Couture si v sledovanom období pripísal do kanadského bodovania tri góly a rovnaký počet asistencii vrátane dvoch víťazných zásahov. Aj vďaka nemu Sharks postúpili do play off v deviatej sezóne v rade. Dvadsaťštyriročný Kanaďan má v 45 stretnutiach na konte 19 gólov a 16 asistencií.